Ορκίζεται το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο για την παρουσία της Χρυσής Αυγής


ΕΛΛΑΔΑ
8:49
28/08/2014
Ορκίζεται το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης
loading

Ορκίζεται στις 10 σήμερα το πρωί η νέα Δημοτική Αρχή του δήμου Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και η ατμόσφαιρα αναμένεται να είναι ηλεκτρισμένη.

Η παράταξη του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» έχει δηλώσει ότι θα δώσει πολιτικό όρκο και στη συνέχεια θα αποχωρήσει από την τελετή, λόγω της παρουσίας των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων με τη Χρυσή Αυγή.

«Η στάση μας αυτή δεν είναι απλώς συμβολική, αλλά καθαρά πολιτική και σύμφωνη με τις αποφάσεις του ΔΣΘ που κήρυξαν τη ΧΑ «ανεπιθύμητη» στη Θεσσαλονίκη-μαρτυρική πόλη, όπου ιδρύθηκε στις 15 Μαΐου 1941 η "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", η πρώτη αντιστασιακή οργάνωση στην κατεχόμενη από τους Ναζί Ευρώπη» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στις 9 το πρωί μάλιστα έχει προγραμματιστεί αντιφασιστική συγκέντρωση στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, ενάντια στην παρουσία των μελών της Χρυσής Αυγής.

Η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής θα πραγματοποιηθεί κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη προς όλα τα νέα τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και των συμβουλίων των τοπικών Δημοτικών Κοινοτήτων που εξελέγησαν κατά τις πρόσφατες εκλογές. Επίσης κλήθηκαν να παραστούν οι θρησκευτικές, πολιτικές, αυτοδιοικητικές και πανεπιστημιακές αρχές της Θεσσαλονίκης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει