Στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, περίμεναν σήμερα τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο, πολίτες και φορείς από την Ιεράπετρα και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου, Κώστας Δερμιτζάκης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νοσοκομείο της πόλης.

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την πολιτική στον τομέα της Υγείας και εμπόδισαν τον αναπληρωτή υπουργό να πάρει μέρος σε σύσκεψη, που είχε προγραμματισθεί στο γραφείο του διοικητή, παρουσία εργαζομένων της επιστημονικής επιτροπής και της διοίκησης του νοσοκομείου, ενώ δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Γρηγράκος ανέφερε ότι πήρε το υπόμνημα των εργαζομένων και τους πρότεινε να γίνει μία γενική συνέλευση, προκειμένου να τους ακούσει και να απαντήσει στα ερωτήματά τους, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν.

Πριν τη διαμαρτυρία στον χώρο του νοσοκομείου, το σωματείο εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, σε ανακοίνωσή του, ανέφερε: «Αυτή η επίσκεψη γίνεται σε μία χρονική περίοδο κορύφωσης της καθολικής, πλέον, επίθεσης της κυβέρνησης σε όποιο εργασιακό μας δικαίωμα έχει απομείνει, σε ό,τι έχει απομείνει από τη διάλυση της δημόσιας Υγείας».