Πυρά κατά της κυβέρνησης για τη διαχείριση της κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική εξαπολύει το Κίνημα Αλλαγής.

«Η κακοκαιρία “Μήδεια” έδειξε ότι το περίφημο επιτελικό κράτος της ΝΔ χρεοκόπησε. Είναι ένας μετακλητός γίγαντας με πήλινα πόδια», υποστήριξε ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, σε διαδικτυακή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Επέκρινε παράλληλα τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ήταν και παραμένει παρατηρητής και σχολιαστής της κατάστασης, ψάχνοντας τις ευθύνες αλλού. «Αναζητείται σχέδιο της κυβέρνησης, αποτελεσματικότητα και φιλότιμο», πρόσθεσε ο κ. Χρηστίδης όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παρεμβαίνοντας, ο αρμόδιος τομεράχης για την Πολιτική Προστασία, Παναγιώτης Καρκατσούλης, τόνισε ότι την ευθύνη για την κατάσταση που δημιουργήθηκε την έχει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ο επικεφαλής της υφυπουργός, Νίκος Χαρδαλιάς, επειδή απέτυχε και δεν εφάρμοσε όσα προβλέπει ο νόμος που ψήφισε η ΝΔ πέρσι και αφορά στη έγκαιρη προειδοποίηση, στον συντονισμό και την πρόληψη για έκτακτες καταστάσεις. Επίσης, ο κ. Καρκατσούλης απέδωσε ευθύνες στον υφυπουργό αρμόδιο για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκη Σκέρτσο, επειδή από το νόμο του επιτελικού κράτους είναι αρμόδιος για τη Γενική Γραμματεία Εσωτερικών και δεν έκανε τίποτα. Σύμφωνα με τον κ. Καρκατσούλη το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων δεν έχει προχωρήσει καθόλου.

Τόσο ο Παύλος Χρηστίδης όσο και ο Χρήστος Πρωτόπαππας που παρακολουθεί στο Κίνημα Αλλαγής το κυβερνητικό έργο, αντέκρουσαν τη κριτική ότι το Κίνημα Αλλαγής στοχοποιεί κυβερνητικά στελέχη και ειδικότερα τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. «Ως υπεύθυνη αντιπολίτευση οφείλουμε να αναδείξουμε τις ευθύνες της κυβέρνησης που δεν ανέλαβε καμία πρωτοβουλία για να αντιμετωπίσει όσα προέκυψαν. Είναι θεσμικό καθήκον μας να ζητήσουμε ευθύνες. Δεν στοχοποιούμε κανένα κι ας σταματήσει η παραφιλολογία. Οι ίδιοι στοχοποιούνται από τις αδυναμίες τους», επεσήμαναν τα ηγετικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.

Για το κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας τόνισαν πως υποχρέωση ήταν να μείνει ανοιχτή. «Θα έπρεπε να ζητήσουν από τον παραχωρησιούχο να το πράξει κι αν δήλωνε αδυναμία να το έκαναν αφού ενημέρωναν τους πολίτες από την προηγούμενη ημέρα», σημείωσαν.

Στην διαδικτυακή ενημέρωση του Κινήματος Αλλαγής, έγινε αναφορά από τον Παύλο Χρηστίδη και για τους εμβολιασμούς όπου, όπως είπε, «απαιτείται πλήρης διαφάνεια κι ανοιχτά δεδομένα». Κατήγγειλε πως πρώην βουλευτής της ΝΔ στη Κέρκυρα έκανε ρουσφέτια παραβιάζοντας όσα είχαν ανακοινωθεί. Επίσης επανέλαβε, πως λόγω της έξαρσης της πανδημίας στην Αττική είναι απαραίτητο να ζητηθεί η βοήθεια του ιδιωτικού τομέα και να προχωρήσει άμεσα ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων.