Σε κοινή συνεδρίαση προχωρούν σήμερα η Κονοβουλευτική Ομάδα και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜ.ΑΡ προκειμένου τα στελέχη της να συζητήσουν για την κενή θέση της προεδρίας του κόμματος, μετά την παραίτηση του Φώτη Κουβέλη και το αρνητικό αποτέλεσμα των εκλογών.

Χθες ο Φώτης Κουβέλης μίλησε στον Real fm για την παραίτησή του, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του στρατιώτη, ενώ αναφέρθηκε και στην εκλογή του με ευρεία πλειοψηφία πριν από μερικούς μήνες από το συνέδριο του κόμματος.

«Αν τα όργανα του κόμματος, αν η Κεντρική Επιτροπή στην οποία θα μιλήσω την προσεχή εβδομάδα, θεωρούν ότι έχω κάνει τόσα λάθη, βεβαίως και να κάνουν αποδεκτή την παραίτησή μου. Εγώ αισθάνομαι στρατιώτης και από αυτή τη θέση αναζητώ την παρουσία μου στη συλλογικότητα του κόμματός μου», τόνισε την Πέμπτη ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στον Real fm.

Τέλος υπερασπιζόμενος την απόφασή του να μην αποχωρήσει από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, αλλά να θέση την παραίτηση του στη διάθεση του κόμματος αναφέρθηκε στην εκλογή του από το συνέδριο του κόμματος πριν από μερικούς μήνες με ευρεία πλειοψηφία:

«Είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, έχω εκλεγεί πριν από 4 μήνες -ανεξάρτητα από το πολύ μεγάλο ποσοστό με το οποίο εξελέγην- και θεώρησα ότι πρέπει να αναλάβω τις προσωπικές μου ευθύνες. Είπα βέβαια, το βράδυ της Κυριακής, ότι με τις συντεταγμένες διαδικασίες και όπως αυτές προβλέπονται από το καταστατικό θα απευθυνθώ στα όργανα. Και αυτό έκανα. Και από κει και πέρα τα όργανα του κόμματος, πάντα με συντεταγμένες διαδικασίες θα αποφασίσουν για την παραίτηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ»