«Δεν θα επιστρέψω ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ. Ποτέ των ποτών! Πόσο πιο καθαρά να το πω; Δεν με θέλουν κιόλας!», ξεκαθάρισε την Πέμπτη ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, μιλώντας στον Βήμα FM.

Σημείωσε ακόμη ότι δεν προτίθεται να εισέλθει στην κυβέρνηση -καθώς υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες κάποια δημοσιεύματα που το ανέφεραν- υποστηρίζοντας ότι η ΝΔ δεν έχει ένδεια στελεχών.

Αναφερόμενος στην ονοματολογία για τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τόνισε ότι δεν έχει σημασία το πρόσωπο και ότι ακόμη και εάν προταθεί ο Αλέξης Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να τον ψηφίσει για τη συγκεκριμένη θέση.

Τόνισε ότι το βασικό είναι να προστατευθεί ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας και να μην «ξεφτιλίζεται» με την ονοματολογία και την πολιτική κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ κα ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος και σε δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί, στην πραγματικότητα, συνεργασίες με άλλα κόμματα. Προσέθεσε, όμως, ότι το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να έχει φθάσει στο υψηλότερο σημείο του και με αυτό το επίπεδο ποσοστού δεν θα μπορέσει να κυβερνήσει μόνος του, άρα θα πρέπει εξ ανάγκης να αναζητήσει συνεργασίες.

Χαρακτήρισε ως «έντιμη πράξη» την απόφαση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του κόμματός του. « Η παραίτησή του τιμά τον Φώτη. Θέλω να είμαι ειλικρινής. Και κάθε επαναφορά του θα εντείνει την εσωστρέφεια που υπάρχει στη ΔΗΜΑΡ. Καλό είναι να έρθει και ένα νέο πρόσωπο, να τελειώνουμε με τη γεροντοκρατία».