Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συζήτησαν την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, τις διμερείς σχέσεις, το Brexit, αλλά και τον κορονοϊό.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε στον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου τα προβλήματα που δημιουργεί στην Ανατολική Μεσόγειο η συμπεριφορά της Τουρκίας κι επανέλαβε τη διάθεση της Ελλάδας για εξεύρεση λύσης μέσω της διπλωματικής οδού στο ζήτημα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών».

Στη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκε επίσης η προοπτική του Κυπριακού μετά και τις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Επισημάνθηκε ότι η επίλυση του Κυπριακού θα ήταν προς όφελος όλων.

Τέλος οι δύο πρωθυπουργοί τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, ενώ ειδική αναφορά έγινε στη συμμετοχή της Βρετανίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη του αγώνα για την ανεξαρτησία το 1821.