Νέο σύμβουλο για θέματα Συνταγματικού Δικαίου αποκτά η Προεδρία της Δημοκρατίας

Ο επίκουρος καθηγητής Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Γεώργιος Καραβοκύρης θα προσφέρει τις υπηρεσίες του αμισθί


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12:22
07/07/2020
Νέο σύμβουλο για θέματα Συνταγματικού Δικαίου αποκτά η Προεδρία της Δημοκρατίας
loading

Νέο ειδικό σύμβουλο για ζητήματα Συνταγματικού Δικαίου και Πολιτικών Θεσμών αποκτά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Πρόκειται για τον νεαρό σε ηλικία επίκουρο καθηγητή της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιο Καραβοκύρη ο οποίος θα πρέπει να σημειωθεί ότι θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ηρώδου Αττικού αμισθί.

Ο κ. Καραβοκύρης έχει γεννηθεί στην Αθήνα το 1977, σπούδασε στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι, στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Paris II (Panthéon-Assas), όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα «L’autonomie de la personne en droit public français» («Η αυτονομία του ατόμου στο γαλλικό Δημόσιο Δίκαιο»). Η δεύτερη μονογραφία του είχε τίτλο: «Το Σύνταγμα και η κρίση. Από το δίκαιο της ανάγκης στην αναγκαιότητα του δικαίου και τιμήθηκε το 2017 με βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στο συνταγματικό δίκαιο, το δημόσιο δίκαιο και τη θεωρία του δικαίου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει