Εκδόθηκε η ΚΥΑ για την προσωρινή απαγόρευση εισόδου στη χώρα όλων των υπηκόων τρίτων κρατών με οποιοδήποτε μέσο – συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών και οδικών συνδέσεων – για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, στο πλαίσιο των μέτρων για μείωση της διασποράς του κορονοϊού.

Η απαγόρευση, όπως τονίζεται, δεν ισχύει για υπηκόους χωρών της Ε.Ε. και της συμφωνίας Σένγκεν. Ο περιορισμός ισχύει έως τις 18 Απριλίου 2020.

Από την απαγόρευση εξαιρούνται το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι ερευνητές και επαγγελματίες στον τομέα υγείας, όσοι έχουν άδεια παραμονής σε κράτη μέλη της Ε.Ε. και της συμφωνίας Σένγκεν, τα μέλη κυβερνητικών αποστολών και τα μέλη διπλωματικών ή προξενικών αρχών, καθώς και διεθνώς οργανισμών και ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Επίσης εξαιρούνται οι οδηγοί φορτηγών εμπορευμάτων και οι επιβάτες transit.

Τέλος σύμφωνα με την ΚΥΑ, οι υπήκοοι τρίτων κρατών που υπάγονται στην απαγόρευση έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτημα στην ελληνική προξενική αρχή του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους για την κατ΄ εξαίρεση είσοδό τους στη χώρα για επαγγελματικούς ή προσωπικούς λόγους.

Δείτε εδώ ολόκληρη την Κοινή Υπουργική Απόφαση