Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του στέκεται στη σημερινή (11/3) δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για το θέμα του κορονοϊού.

Η Κουμουνδούρου ασκεί κριτική στον πρωθυπουργό αναφέροντας πως: «σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή η κυβέρνηση να πορεύεται με κριτήριο “ισορροπίες” και το όποιο πολιτικό κόστος»,

«Συνιστά αναμφίβολα βήμα προς τον ορθολογισμό το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης άδειασε σήμερα τους ακραίους του κόμματος του, που όλες τις προηγούμενες μέρες χαρακτήριζαν “άπιστους” τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ή παρακινούσαν τους πιστούς να μεταλάβουν άφοβα» αναφέρει το σχόλιο του γραφείου Τύπου.

Ακολούθως συμπληρώνει: «Ωστόσο όταν είσαι Πρωθυπουργός και έχεις ευθύνη για τη Δημόσια Υγεία όλων των πολιτών, δεν αρκούν οι παραινέσεις αλλά απαιτούνται αποφάσεις. Η κυβέρνηση τις προηγούμενες μέρες αποφάσισε – ορθώς – να αποτρέψει τις μαζικές συναθροίσεις, αναστέλλοντας την λειτουργία σχολείων, πανεπιστημίων, φροντιστηρίων, ΚΑΠΗ, αθλητικών χώρων. Δεν περιορίστηκε σε παραινέσεις, προχώρησε σε αποφάσεις».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει: «Γιατί λοιπόν δεν αποφασίζει αναστολή ή τροποποίηση του τελετουργικού των μυστηρίων, όπως συνέβη και σε άλλες χώρες, παρά πετάει το μπαλάκι στην Εκκλησία και στους πιστούς; Δεν είναι θέμα ευσέβειας και ατομικής πίστης, αλλά κατεπείγουσας προστασίας της δημόσιας Υγείας και των πολιτών»