Εξηγήσεις για τη δήλωσή του περί «λιντσαρίσματος» του Πάχτα επιχείρησε να δώσει στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου ο Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έλεγε ότι δεν εννοούσε να «λιντσάρουν τον Πάχτα» με την κυριολεκτική έννοια της λέξης και ότι εννοούσε να τον «λιντσάρουν πολιτικά».

Ο κ. Καμμένος πάντως υποστήριζε: «Από εμάς δεν κινδυνεύετε. Δεν κινδυνεύετε για βία από τους ΑΝΕΛ. Είμαστε ένα ανεξάρτητο κόμμα, ένα κίνημα πολιτών. Καλούμε τον λαό σε ειρηνική συγκέντρωση. Κατά τη δική μας άποψη, το Σύνταγμα έχει καταλυθεί. Οι νόμοι περνάνε με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Εμείς καλούμε το λαό να κατέβει στους δρόμους με ειρήνη και όχι με βία. Τη βία την εκπροσωπεί η κυβέρνηση. Αυτή είναι η πραγματική βία χθες είδατε τις εικόνες, σήμερα το ίδιο. Βία ασκεί και η Χρυσή Αυγή».

Και τόνισε ακόμη: «Επί μιάμιση ώρα μίλαγα στο Βελλίδειο και δεν έπαιξε πουθενά ούτε δευτερόλεπτο. Είπα να τον λιντσάρετε πολιτικά». Και πρόσθεσε: «Καλώ τον εισαγγελέα να με συλλάβει. Ζητώ όμως να δει τι γίνεται και με το νερό στις Σκουριές».

Πάντως, λίγο αργότερα, μετά την πίεση για να απαντήσει στο ερώτημά της, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μετά από συνεχείς προσβολές, αποχώρησε από το πλατό της εκπομπής.