Για εξωστρέφεια στον πολιτισμό και τον αθλητισμό που δεν είναι -όπως είπε- μόνο η αυτοσυνείδησή μας αλλά και ένα διαβατήριο για την Ελλάδα προς το εξωτερικό, έκανε λόγο ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια.

Καλωσορίζοντας τον κ. Παναγιωτόπουλο, ο κ. Παπούλιας είπε ότι τον είδε να παρακολουθεί τον χθεσινό αγώνα της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου και ο υπουργός ανέφερε: «Δεν δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας. Μπορούσαμε καλύτερα, αλλά τουλάχιστον μπήκαμε στα μπαράζ».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι ο προπονητής στο πόλο γυναικών είναι άνεργος. «Πρέπει να το αναλάβετε προσωπικά όπως και εγώ να του βρούμε μια δουλειά» σημείωσε. Ο κ. Παπαγιωτόπουλος τόνισε ότι είμαστε κοντά τους με σημαντικές πρωτοβουλίες και προσπάθειες για να υποκαταστήσουμε την έλλειψη πόρων και γίνονται σημαντικά πράγματα, όχι με τη συνδρομή του κράτους γιατί δεν έχει χρήματα, αλλά από το μεράκι των Ελλήνων.

Φέρνοντας ως παράδειγμα τις εκδηλώσεις της Λυρικής Σκηνής για τη Μαρία Κάλλας, με συναυλίες σε γειτονιές της Αθήνας, ο υπουργός υπογράμμισε: «Γίνεται προσπάθεια να φέρουμε τον πολιτισμό στην καθημερινότητα του Έλληνα και της Ελληνίδας».

Ο κ. Παπούλιας ζήτησε να μάθει για τη λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μέγαρο Μουσικής. «Είμαστε κοντά σε λύση» απάντησε ο κ. Παναγιωτόπουλος.