«Ποτέ δεν ήρθε στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ να συζητηθεί η πρόταση εξαίρεσης. Ήταν μια πρωτοβουλία Κεγκέρογλου – Λιακούλη και όχι απόφαση του κόμματος εξήγησε» ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα».

Μεταξύ άλλων ο κ. Καστανίδης εξήγησε την θέση του ότι πρόκειται για «αντικοινοβουλευτική ενέργεια η πρόταση εξαίρεσης των ΤζανακόπουλοΠολάκη». Για τη διαφοροποίησή του από την επίσημη στάση του κόμματός του τόνισε:

«Δεν είναι αντίθετη στο κόμμα μου η άποψή μου είναι αντίθετη στην θέση που πήραν δύο καλοί μου συνάδελφοι. Απόφαση του κόμματος δεν υπάρχει. Ο κ. Κεγκέρογλου πήρε ως δικαιούτο μια πρωτοβουλία μαζί με την κ. Λιακούλη αλλά ποτέ δεν ήρθε στο εσωτερικό της Κ.Ο. για συζήτηση».

«Μετά και τις ξεκάθαρες και τεκμηριωμένες δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, κ. Καστανίδη, είναι σαφές ότι η εξαίρεση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την Προανακριτική Επιτροπή δεν αποτελεί μονάχα πολιτική μεθόδευση της ΝΔ και της συνιστώσας του κ. Σαμαρά στο ΚΙΝΑΛ, αλλά και σκανδαλώδη παρανομία».

Αυτό σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε δήλωσή του, και τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει από τον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα, «να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποκαταστήσει τη νομιμότητα με την τήρηση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής».