Απέναντι στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο το ΜέΡΑ 25

Το κόμμα του Βαρουφάκη κατηγόρησε την κυβέρνηση


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:57
11/10/2019
Απέναντι στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο το ΜέΡΑ 25
4
loading

Για αποσάρθρωση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν παραμένει, προώθηση του ηλεκτρονικού τζόγου σαν αναπτυξιακό μέτρο και για επιβάρυνση του περιβάλλοντος, κατηγορεί την κυβέρνηση το ΜέΡΑ25.

Ο ειδικός αγορητής του κόμματος, Κρίτων Αρσένης, ανέφερε ότι στο κεφάλαιο που αναφέρεται στα εργασιακά, το αναπτυξιακό νομοσχέδιο διαλύει τις συμβάσεις και «φακελώνει» τους εργαζόμενους, ενώ με άλλη ρύθμιση «φέρνει την ανάπτυξη μέσω του τζόγου και των σήριαλ, ξεπληρώνοντας γραμμάτια στους μιντιάρχες».

Ο κ. Αρσένης υποστήριξε ότι στο μέρος του νομοσχεδίου που αναφέρεται στα περιβαλλοντικά ζητήματα, αυτό το οποίο γίνεται είναι «να επιδοτείται ό,τι συναγωνίζεται το τοπίο, το περιβάλλον και τον Τουρισμό», επιτρέπει την τριπλάσια δόμηση στο περιβάλλον των νησιών και των παράλιων και αίρει το μόνο μέτρο που είχε μείνει ώστε να μη συγκεντρωθούν τα πάντα στην Αθήνα, όπως είπε.

Επιπλέον και μεταξύ άλλων, τόνισε ότι με το νομοσχέδιο αυτό ξεπερνιούνται με «φαστ τρακ» διαδικασίες τα γραφειοκρατικά εμπόδια για τις ΣΔΙΤ και ανατίθεται σε τράπεζες και ιδιωτικές επιχειρήσεις ο έλεγχος της υλοποίησης των επενδύσεων.

Επιφυλάξεις από την Ελληνική Λύση

Έλλειμμα ευνοϊκών ρυθμίσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και «χαλαρότητα» στην προστασία των περιβάλλοντος, διαπιστώνει η Ελληνική Λύση.

Με επιφυλάξεις υποδέχεται το αναπτυξιακό νομοσχέδιο η Ελληνική Λύση και με κύρια σημεία της κριτικής της την απουσία ευνοϊκών προβλέψεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως για τους στρατηγικούς επενδυτές και τη «χαλαρότητα» με την οποία αντιμετωπίζεται η προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως ανέφερε ο ειδικός αγορητής του κόμματος, Β. Βιλιάρδος, το νομοσχέδιο αναφέρεται μόνο σε στρατηγικούς επενδυτές που έχουν τζίρο πάνω από 5 εκατ. ευρώ το έτος και απασχολούν πάνω από 40 εργαζόμενους (ωστόσο, αυτού του είδους οι επιχειρήσεις καλύπτουν - απασχολούν μόνο το 7% του συνόλου των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα), ενώ δεν αντιμετωπίζει με την ίδια εύνοια τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσον αφορά τις διαδικασίες αδειοδότησης, το εργασιακό καθεστώς, τη φορολογία, τη σκανδαλώδη γραφειοκρατία και τον πειθαρχικό έλεγχο των δημοσίων υπαλλήλων που κωλυσιεργούν.

Επιπλέον, είπε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για επιχειρηματικά πάρκα όταν δεν έχουμε Κτηματολόγιο, ενώ γενικότερα για τα θέματα της πολεοδομικής νομοθεσίας και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο τα αντιμετωπίζει με χαλαρότητα και αφήνει ανοιχτά παράθυρα για παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και των ευρωπαϊκών οδηγιών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Ακηρατος

  Τα ποικιλόχρωμα υπαλληλάκια του πΣόρος παριστάνουν ό,τι διαφωνουν μεταξύ τους. Και ο πΣόρος πρώτος στον αγώνα κατά του Κεφαλαίου ταβάριτσ Γκαγκάριν. Σταμάτα να γράφεις "σεντόνια". Δεν πείθεις κανέναν. Ούτε οι άνεργοι δεν σας ψηφίζουν. Ξύπνα!

 2. avatar ΚΛΕΩΝ

  Εαν οι τραπεζες δεν ειναι κλειστες δεν συμφωνει ο Γιανης!

 3. avatar TreloKokori

  Ναι η δραχμή ήταν η καλύτερη λύση το 2015

 4. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Γη και ύδωρ στο κεφάλαιο

  Το πολυδιαφημισμένο "αναπτυξιακό" πολυνομοσχέδιο, που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ, έρχεται να υλοποιήσει κάθε απαίτηση του κεφαλαίου που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και αποδεικνύει, χωρίς καμιά περιστροφή, πως η καπιταλιστική ανάπτυξη απαιτεί τσακισμένους μισθούς και εργασιακά
  δικαιώματα, διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος.

  Το πολυνομοσχέδιο εκχωρεί "γην και ύδωρ" στο μεγάλο κεφάλαιο που, στο όνομα "της καταπολέμησης της γραφειοκρατίας", θα μπορεί να επενδύει πρακτικά όπου θέλει, με όποιους όρους θέλει, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες στο λαό και το περιβάλλον, με άρση ακόμη και του όποιου πλαισίου προστασίας ίσχυε έως σήμερα.

  Επιχειρεί τη συγκρότηση μόνιμου μηχανισμού "πρέσας" στους μισθούς, στις κοινωνικές παροχές και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, αξιοποιώντας το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο και τον απεργοκτόνο νόμο που της παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Επιφέρει νέο συντριπτικό πλήγμα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ειδικά στις Κλαδικές και ταυτόχρονα επιδιώκει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου με διατάξεις για τον ασφυκτικό έλεγχο των συνδικάτων από την εργοδοσία και το κράτος, με ηλεκτρονικό φακέλωμα και χτύπημα των συλλογικών διαδικασιών.
  ....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/10/blog-post_68.html

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει