Η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ήταν το βασικό θέμα στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Γιώργο Καρανίκα και μέλη του προεδρείου της.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο υπουργός δήλωσε: «Συναντηθήκαμε υπό εξαιρετικά εποικοδομητικό πνεύμα συνεργασίας με την ΕΣΕΕ και συμφωνήσαμε να δημιουργήσουμε μια στενή ομάδα συνεργασίας για την πάταξη του παρεμπορίου, να συνεργαστούμε για τη συνέχεια προγραμμάτων που είναι απαραίτητα για τη μικρομεσαία επιχείρηση και να κανονίσουμε συνάντηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για όλα τα ζητήματα που αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις τράπεζες».

Από την πλευρά του, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Καρανίκας δήλωσε: «H ΕΣΕΕ κατέθεσε σήμερα στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων, με στόχο την ανάδειξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας σε πρωταγωνιστή του νέου αναπτυξιακού αφηγήματος της χώρας. Η εξασφάλιση της πρόσβασης των μικρομεσαίων στη χρηματοδότηση, τραπεζική, κρατική ή κοινοτική, είναι βασική προϋπόθεση ανάπτυξης.

Συνακόλουθα, τα μέτρα που προτείνουμε για πάταξη του παρεμπορίου, ενίσχυση των εξαγωγών και των συνεργατικών σχηματισμών τύπου cluster, έλεγχο του υπαίθριου εμπορίου και ενίσχυση του θεσμού των εκπτώσεων θα δώσουν τη δυνατότητα στο νόμιμο εμπόριο να ανθήσει και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, ενισχύοντας έτσι το διαχρονικά καθοριστικό ρόλο του στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής».

Η φωτογραφία είναι από τον λογαριασμό του υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο Twitter.