Την απογοήτευσή του για τη στάση των ευρωπαίων εταίρων, εξέφρασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκης Ομήρου, κάτι που είχε κάνει και νωρίτερα, με τις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. «Χρειαζόμαστε θεμελιακές αλλαγές εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε, με τον κ. Κάρολο Παπούλια να επισημαίνει με πικρία ότι στην οικονομία πλέον τον πρώτο λόγο έχουν οι αγορές και όχι οι κυβερνήσεις…

Ο κ. Ομήρου επισήμανε ότι η κρίση της Ευρώπης είναι, κατά βάση, κρίση αξιοπιστίας, γιατί, όπως είπε, παραβιάζεται η θεμελιώδης αρχή της αλληλεγγύης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα όχι μόνο για την κοινωνική συνοχή, αλλά και για την πολιτική συνοχή.

Εξάλλου, ο κ. Παπούλιας, αφού τόνισε ότι συμπάσχει η Ελλάδα με την Κύπρο, επισήμανε ότι «εξόργισε» η πρόσφατη αναφορά του για επιλεκτικότητα της απόφασης, σχετικά με την Κύπρο.

Και υπογράμμισε: «Το ζήτημα είναι ακριβώς, τα ευρωπαϊκά θεσμικά συλλογικά όργανα να παίρνουν αποφάσεις που να εφαρμόζονται. Διότι, σήμερα, δυστυχώς, στο χώρο της οικονομικής διακυβέρνησης, κυβερνούν οι περίφημες αγορές και όχι οι δημοκρατικά νομιμοποιημένοι θεσμοί, που είναι τα κοινοβούλια και οι κυβερνήσεις».

Δείτε εδώ όλες τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με συνεχή ενημέρωση από το newsbeast.gr