Επιστολή Γαβρόγλου σε Μητσοτάκη με δώδεκα ερωτήματα για την πορεία της εκπαίδευσης

«Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη η αποσαφήνιση των θέσεων του κόμματός σας»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21:13
27/06/2019
Επιστολή Γαβρόγλου σε Μητσοτάκη με δώδεκα ερωτήματα για την πορεία της εκπαίδευσης
27
loading

Δώδεκα ερωτήματα σχετικά με την πορεία της Εκπαίδευσης απευθύνει με ανοικτή, δημόσια επιστολή ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Γαβρόγλου κάνει λόγο για «πολυγλωσσία» στις τοποθετήσεις συνεργατών του κ. Μητσοτάκη και ορισμένων βουλευτών της ΝΔ και για «ασάφειες» στο πρόγραμμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τα ζητήματα της Εκπαίδευσης.

Αναλυτικά, η επιστολή του κ. Γαβρόγλου έχει ως εξής:

«Κύριε Μητσοτάκη,

Επειδή υπάρχει μία πολυγλωσσία στις τοποθετήσεις των συνεργατών σας και ορισμένων Βουλευτών της ΝΔ, για τα ζητήματα της Εκπαίδευσης αλλά και ασάφειες στο δημοσιευμένο πρόγραμμα της Ν.Δ. για την Εκπαίδευση, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη η αποσαφήνιση των θέσεων του κόμματός σας ως προς τα παρακάτω ερωτήματα.

 1. Συμφωνείτε με τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση σε δημόσιες σχολικές μονάδες με καθολική δημόσια χρηματοδότηση και δωρεάν πρόσβαση για όλους;
 2. Συμφωνείτε με τη μείωση των γραπτά εξεταζομένων μαθημάτων στο Γυμνάσιο και το Λύκειο;
 3. Συμφωνείτε ότι η Γ΄ Λυκείου ουσιαστικά δεν υφίσταται σήμερα και ότι πρέπει να εξελιχθεί σε μία τάξη μετάβασης που θα εξασφαλίζει τη διασύνδεση των εγκύκλιων σπουδών με την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με λίγα σε αριθμό μαθήματα και πολλές ώρες διδασκαλίας για το κάθε μάθημα (4 μαθήματα των 6 ωρών την εβδομάδα);
 4. Συμφωνείτε με τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης μόνον με το απολυτήριο, σε Πανεπιστημιακά Τμήματα στα οποία η ζήτηση από τους υποψηφίους φοιτητές θα είναι μικρότερη από τον αριθμό των εισακτέων, διατηρώντας παράλληλα και τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων για τα υπόλοιπα Τμήματα;
 5. Συμφωνείτε με την παροχή δωρεάν παιδείας για όλους από την προσχολική εκπαίδευση μέχρι και την ανώτατη εκπαίδευση ή θεωρείτε πως θα πρέπει να καθιερωθεί η επιλογή σχολείων με το σύστημα κουπονιών (vouchers);
 6. Συμφωνείτε με τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών 4.500 στην Ειδική Αγωγή το 2019, και 10.500 στη Γενική Εκπαίδευση τα επόμενα δύο χρόνια;
 7. Συμφωνείτε με την επαναφορά της αναλογίας προσλήψεων/αποχωρήσεων στο 1:1 ή εμμένετε στον κανόνα 1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις; Δεδομένου ότι η εφαρμογή του κανόνα 1:5 επιτρέπει περί τις 1800 προσλήψεις ετησίως στο δημόσιο γενικά πώς θα εξασφαλίσετε το διορισμό 15.000 εκπαιδευτικών;
 8. Συμφωνείτε με τη δυνατότητα επαναπροκήρυξης κάθε θέσης καθηγητή Πανεπιστημίου που κενώνεται λόγω συνταξιοδότησης;
 9. Συμφωνείτε με τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς όπως και για τους εργαζόμενους στα φροντιστήρια;
 10. Συμφωνείτε με την νέα αρχιτεκτονική των Πανεπιστημίων (νέα Τμήματα, συνέργειες με ΤΕΙ, Πανεπιστημιακά Ερευνητικά Κέντρα, διετή προγράμματα σπουδών για αποφοίτους ΕΠΑΛ που θα παρέχουν επαγγελματικά πιστοποιητικά ευρωπαϊκών προδιαγραφών) ή εμμένετε στη μετατροπή θεσμοθετημένων Πανεπιστημίων σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών;
 11. Συμφωνείτε με την δημιουργία και λειτουργία του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ);
 12. Συμφωνείτε με την επίλυση του ζητήματος των επαγγελματικών δικαιωμάτων όπως αυτή αποτυπώθηκε στον Νόμο 4610/2019 για τους αποφοίτους των ΤΕΙ;».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

27
σχόλια
 1. avatar Βεβαια

  Ρε Γαβρο εκτος απο ασχετος εισαι και θρασυς. Αντι να ρωτας την ΝΔ αν συμφωνει γιατι δεν ρωτα τον λαο αν συμφωνει? Ο λαος δεν θα την βγαλει την ΝΔ κυβερνηση? Γιατι φασιστες μου εχετε αλλεργια στο να ρωτησετε τον λαο αν συμφωνει με αυτα που κανετε? Α γιατι φανηκε και θα ξαναφανει οτι δεν συμφωνει και αλλωστε ποιος εχει χρονο για αναλυση προεκλογικων θεσεων και αυτοκριτικη των τελευταιων 5 χρονων?
  Στον αγυριστο και εσυ και ολοι σας μαζι που πατωσατε την παιδεια.

 2. avatar Τα προβατάκια

  Δεν χρειάζονται απαντήσεις.
  Άλλωστε το σανό το τρωνε οι ψηφοφόροι τους αμάσητο.
  Όπως με τη συμφωνία των Πρεσπων.
  Εκεί που ηταν κακη τωρα η ΝΔ θα φροντίσει λέει να τηρηθεί κατά γράμμα.!!!
  Μπεεεεεε

 3. avatar Sotiris

  Γαβρόγλου, λυπάμαι αλλά
  (α) με το νομοσχέδιο που κατέθεσες για την Παιδεία, με εξαιρετική επιείκεια : δεν έχεις κανένα απολύτως δικαίωμα "δια να ομιλείς" ! και
  (β) οι Έλληνες θέλουν να τους κυβερνούν οι άριστοι των αρίστων, και όχι οι ..... υποκριτές, άρπαγες, Μισέλληνες, αμόρφωτοι, ψεύτες και αλαζόνες φαφλατάδες !

  1. avatar Α.Άννα

   Και. ....ο άριστος των αριστων, Σωτηρακι μου, είναι ο Κουλης; ;;;;

 4. avatar Για…

  Τα ναρκωγκέτο στα Πανεπιστήμια τι έκανε ο μπάρμπαμυτούσης; Απ , τα ενίσχυσε ! Για την παιδεία ; Την εξουθένωσε! Τόσα χρόνια φιλοξενούσαμε Κύπριους που σπουδάζανε, δωρεάν στα πανεπιστήμιά μας και τώρα πάνε να σπουδάσουν τα δικά μας παιδιά σε ιδιωτικά στην Κύπρο και ακουμπάνε εκεί ένα σκασμό λεφτά , επειδή έχει ιδεοληψίες το τέρας μόρφωσης που έχουμε για υπουργό αμορφωσιάς και μαζί όλο το συριζοσόι του! Αμ τι περιμένεις από μαθητικούς καταληψίες που κυβερνάνε ....

 5. avatar Κανένας

  Ο Γαβρόγλου ζητάει διευκρινίσεις γιατί σκέφτεται να ψηφίσει Μητσοτάκη.

 6. avatar Ο μπάρμπας Γαβρ

  σαν γνήσιος συριζαίος έχει πλάκα !
  Αφού διέλυσαν τα πάντα και φυσικά και
  την παιδεία (βασικός στόχος τους ) με
  θράσος καρδηναλίου ,απευθύνεται στον Κυριάκο ,ζητώντας τις θέσεις του
  για τον τομέα που "διέπρεψε" , σαν γνήσιος ζηλωτής.
  Πολύ εντυπωσιακή κίνηση..(νομίζει ).

 7. avatar criskalts

  Καμία απάντηση στο τρολάρισμα του κατά φαντασίαν Αϊνστάιν.
  Υπουργός παιδείας με εμφάνιση που παραπέμπει στον μεγάλο φυσικό... κατάνια ρεεεε.

 8. avatar SER 30

  ΚΥΡΙΕ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΜΑΣ : ΩΣ ΑΠΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΜΗΔΑΜΙΝΟ ΣΟΒΑΡΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ , ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟΡΙΑ ΕΧΕΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΜΑ ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΕΙΣΤΕ ΑΠΡΕΠΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΙΕΡΑΡΧΙΚΑ . ΜΕ ΠΟΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΑΤΕ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΡΩΤΑΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΜΕΣΑ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΞΑΝΑΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΟ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟ ΥΦΑΚΙ . [...] ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΛΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ . ΗΣΟΥΝΑ ΤΟΣΟ ΑΥΣΤΗΡΟΥΛΗΣ ΜΟΧΘΗΡΟΥΛΗΣ ΩΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙ ' ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΕ ΑΓΑΠΑΓΑΝΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ Η ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕΣ ?

 9. avatar Ιόνιο-2

  Βλέπω μερικούς σανοφάγους σφυριζαίους να προσπαθούν να παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο. Το γελοίο της υπόθεσης ότι μιλάνε για Πανεπιστήμια και μάλιστα διεθνή, ποιοι οι αγράμματοι θαμώνες των Εξαρχείων.

 10. avatar ΛΑΝΤΖΕΡΗΣ

  ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΥΤΗ, ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ..........

 11. avatar Χαχα222

  Τα συριζοτρολ με πολλαπλους λογαριασμους φαινονται καθως λενε σε ολα τα σχολια τον Μητσοτακη "Κουλη"!!!χαχαχα .....ρε μας δουλευετε???ο άθεος, απατριδης Γαβρογλου θα μιλησει για παιδια???

 12. avatar Κουλη θελουμε

  να δεσμευτεις ωστε να μην αλλαξει τιποτα στα πανεπιστημια οπως τα καταντησαν οι αχριστεροι ιδεολογοι, που θα βρισκουν τα παιδια ,την πρεζα,τις μολοτωφ,λαθραια τσιγαρα κλπ,λιγο ξεκουραση απο την επανασταση, αλλωστε και τα πανεπιστημια στον υπολοιπο κοσμο την ιδια εικονα εχουν.

 13. avatar Hector1955

  Το να ξεκινάνε 9 το πρωί ξέχασες να το ρωτήσεις! Α, ρε μπάρμπα Κώστα...

 14. avatar Ιέραξ

  Ρε πάρτο χαμπάρι τελειώσατε. Γαβρο-άχρηστο έχεις ακούσει τι παθαίνει ο γάιδαρος όταν ψοφάει; αυτό παθαίνεις κι εσύ μακάκο.

 15. avatar δον ζου αν

  ο κουλης μοιράζει υποσχέσεις αλλα γρήγορα θα γίνει Πινόκιο!

 16. avatar ΠΑΛΛΑΣ

  Γεια βρογλου....ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.

 17. avatar Γεροτσολιας

  Ποιος νομιζεις οτι εισαι ρε, που θα μας παρεις και ανακριση, βρε αιντε ουστ απο δω ανθελληνα μπαμπεση, απο εκει πανε και οι αλλοι ρε τελειωσατε, να ξεβρωμισει επιτελους αυτος ο τοπος απο σας.

  1. avatar Α.Άννα

   .....που θα μας πάρεις και ανάκριση! Δεν το ξερα μέχρι τώρα ότι είσαι ο Κουλης με ψευδώνυμο! Από τώρα θα το έχω υπόψη μου! Απάντηση σε κάποιο συγκεκριμένο ερώτημα, πότε θα μας δώσεις. ...Κουλη; Μετά που θα κερδίσεις τις εκλογές; Και. ...πριν ή μετά την αυτοδυναμία;

   1. avatar Γεροτσολιας

    Κυρια Α.Αννα, ο κουλης και οποιοσδηποτε κουλης δεν ειναι υποχρεωμενος να απαντησει σε κανενα ερωτημα των αντηπαλων του(προεκλογικος αγωνας, βουλωμενω γραμμα), ποσο μαλλον οταν το ερωτημα τιθεται σε τονο ανακριτικο. Λοιπον οσο εγω ειμαι ο Κουλης ψε ψευδωνυμο, αλλο τοσο ειναι κι αυτος ο μπαμπεσης ο Γαβρολογος ανακριτης. Ο λαος εχει το δικαιωμα να αποφασισει ποιος και τι επρεπε στις 7 Ιουλιου.

    1. avatar Α.Άννα

     Κι εσύ ψηφίζεις χωρίς να σε ενδιαφέρει το τι σε περιμένει με αυτούς που ψηφίζεις; Δεν έχεις τίποτα να ρωτήσεις; Δεν περιμένεις για τίποτα απαντήσεις; Στα τυφλά; Άσε, ξεχνατο!

     1. avatar Γεροτσολιας

      Γνωριζω καλα ποιους και γιατι θα ψηφισω κυρια Α.Αννα, αυτο που σιγουρα δεν θα ψηφισω, φαινεται καθαρα απο τα σχολια μου εδω μεσα, νομιζω και πιστευω πως σε καμια περιπτωση δεν θα χρειαστει να δικαιολογισω στον εαυτο μου γιατι το εκανα, διοτι χωριο που φαινεται κολαουζο δεν θελει, τετοια λασπη και κοροιδιλικι απο την πρωτη μερα της απερχομενης κυβερνησης δεν ειχα ξαναζησει.

 18. avatar Όποιος έχει καταλαβει

  Το προγραμμα της ΝΔ να μας το πει κι εμάς γιατί ο Κούλης κάνει κωλοτούμπες τρεις φορές τη μέρα με συνταγή γιατρού. Πού να βγει και πρωθυπουργος τι έχει να γίνει! Άντε τσίρκο!

  1. avatar ΠΡΟΔΟΤΗΣ

   Να μιλάνε και οι ΣΥΡΙΖΑίοι για κωλοτουμπες, την στιγμή που ο Τσίπρας εχει κανει παγκοσμίως γνωστό τον όρο kolotoumba, ε αυτό είναι ανεκδοτο απο τα λίγα.

   1. avatar Προδότη, Στην ερώτηση

    όμως για το προγραμμα του κουλη δεν απάντησες! Αφού ούτε εσυ δεν το ξέρεις! Χαχαχαχα! Κατά τα άλλα αρλούμπες αναπόδεικτες εισαι..

 19. avatar φιλελευθερισμος του Κουλη!!!

  Φοιτητικά δάνεια στις ΗΠΑ: Το «θαύμα» των ιδιωτικών πανεπιστημίων που έγινε «θηλιά»
  O Τσαντ Ολμπράιτ είναι ένας 39χρονος Αμερικάνος, ο οποίος επέλεξε το 2011 να μεταναστεύσει στην Κίνα. Ο λόγος που αποφάσισε εδώ και περίπου οκτώ χρόνια χρόνια να ζει 7.000 μίλια μακριά από την οικογένεια και τους τους φίλους του; Το δυσβάσταχτο χρέος των 30 χιλιάδων δολαρίων που κουβαλούσε λόγω του φοιτητικού δανείου, το οποίο είχε πάρει, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στα έξοδα που απαιτούνταν για τις σπουδές του.

  1. avatar ΠΡΟΔΟΤΗΣ

   Πήγε ενας Αμερικανός στην Κινα. Αλλά τα αμερικανικά πανεπιστήμια ειναι γεμάτα Κινέζους...
   Μιλάμε για απίστευτο επιχείρημα...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει