Θερμότατο ήταν το κλίμα κατά την υποδοχή του Αλέξη Τσίπρα από τον Ζόραν Ζάεφ στο πρωθυπουργικό μέγαρο των Σκοπίων το πρωί της Τρίτης.

Στη συνέχεια, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ προχώρησαν σε κοινές δηλώσεις στο πλαίσιο της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στα Σκόπια.

Μια σημαντική μέρα για τα Βαλκάνια χαρακτήρισε τη σημερινή ο Αλέξης Τσίπρας. «Προσπαθούμε να κτίσουμε μια διαφορετική ιστορία από τη γνωστή ιστορία των αντιπαραθέσεων», τόνισε ο κ. Τσίπρας στη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον Ζόραν Ζάεφ. «Η σημερινή μου επίσκεψη είναι η πρώτη επίσημη Έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα σας. Έχουμε χάσει πολύ καιρό και πρέπει να τρέξουμε να καλύψουμε το κενό», τόνισε.

Ως μια συνάντηση «που αποτελεί ιστορικό ορόσημο» χαρακτήρισε τη σημερινή στα Σκόπια ο Ζόραν Ζάεφ, κατά τη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και μετά γράφουμε διαρκώς ιστορία», τόνισε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας. Και πρόσθεσε: «Ξεκινάμε ένα ταξίδι προς το μέλλον με κοινά συμφέροντα. Με θαρραλέες αποφάσεις και επιθυμία για ενότητα, όλα είναι πιθανά. Η υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, δίνει την ευκαιρία και στις δύο χώρες να αξιοποιήσουν το δυναμικό τους».