Μια σημαντική μέρα για τα Βαλκάνια χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέπτεται τα Σκόπια.

«Προσπαθούμε να κτίσουμε μια διαφορετική ιστορία από τη γνωστή ιστορία των αντιπαραθέσεων», τόνισε ο κ. Τσίπρας στη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον Ζόραν Ζάεφ.

«Η σημερινή μου επίσκεψη είναι η πρώτη επίσημη Έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα σας. Έχουμε χάσει πολύ καιρό και πρέπει να τρέξουμε να καλύψουμε το κενό», τόνισε.

«Συνεδριάσαμε μαζί με τους υπουργούς μας στο πρώτο ανώτατο συμβούλιο, μια συνεδρίαση που σήμερα γίνεται πραγματικότητα», συνέχισε ο Έλληνας πρωθυπουργός και εξήγησε ότι υπογράφηκαν μια σειρά από συμφωνίες σε σημαντικά θέματα.

«Πριν από ελάχιστα χρόνια, η σύγκληση ενός Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μας φαινόταν αδύνατη. Σήμερα γίνεται πραγματικότητα με το παραπάνω, καθώς υπογράφουμε μια σειρά από σημαντικά μνημόνια και συμφωνίες και ένα Σχέδιο Δράσης που καλύπτει σχεδόν το σύνολο των τομέων συνεργασίας μας», είπε ο κ. Τσίπρας.