«Είναι εξαιρετικά σημαντικό, ότι υπήρξαν ξεκάθαρες σαφείς ρητές τοποθετήσεις από την Άνγκελα Μέρκλε τον Φρανσουά Ολάντ για τη διατήρηση της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ», τόνισε ο Μάκης Βορίδης στην ΝΕΤ, σχολιάζοντας τις επαφές του Αντώνη Σαμαρά σε Βερολίνο και Παρίσι.

«Οι αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, είναι παρεμβάσεις που ούτως ή άλλως πρέπει να γίνουν», συμπλήρωσε ο κ. Βορίδης, προσθέτοντας ότι «αυτό που μας λένε από την Ευρώπη, να δούμε πώς λειτουργεί το πρόγραμμα, πώς πάνε οι δεσμεύσεις και θα δούμε αν χρειάζεται περισσότερος χρόνος», αναφορικά με το θέμα της επιμήκυνσης.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, απαντώντας στον κ. Βορίδη: «δυόμιση χρόνια τώρα δεν έχει υπάρξει πρωθυπουργός που να μην έχει γυρίσει από συναντήσεις με ξένους ηγέτες πανηγυρίζοντας».

«Αντί για επιμήκυνση έχουμε επιτάχυνση εφαρμογής του μνημονίου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδημούλης, σημειώνοντας ότι «πίσω από τα χαμόγελα και το τσάι με συμπάθεια κρύβεται το ότι ο κ. Σαμαράς πήγε ως ζηλωτής του μνημονίου και ικέτης».