Την ανάγκη διεξαγωγής εκλογών, το συντομότερο δυνατόν, για να αξιοποιήσει η χώρα την πίστωση χρόνου που εξασφάλισε με τη νέα δανειακή σύμβαση, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας της ΝΔ, Ν. Μηταράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο 9».

«Έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε. Τον Ιούνιο πρέπει να αλλάξει το φορολογικό σύστημα. Να υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα κοινωνικών μεταβιβάσεων. Πρέπει να γίνουν αλλαγές στις δημόσιες δαπάνες. Αυτές οι αλλαγές, θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την προοπτική να βγούμε από την ύφεση και πότε θα ξαναδεί ο κόσμος την ελπίδα», είπε ο κ. Μηταράκης.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «επειδή τον Ιούνιο έχουμε αυτούς τους τρεις σημαντικούς στόχους, πρέπει να γίνουν οι εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Για να προλάβει η νέα κυβέρνηση να οργανωθεί γι’ αυτές τις κρίσιμες αλλαγές».

Αποτιμώντας τη νέα δανειακή σύμβαση, επισήμανε ότι «ασφαλώς και υπάρχει ικανοποίηση, γιατί βρισκόμαστε πλέον πολλά βήματα πίσω από το χείλος του γκρεμού. Για να μην ξαναβρεθούμε όμως εκεί, πρέπει το προσεχές διάστημα και οπωσδήποτε μέσα στο 2012, να κάνουμε τόση δουλειά, όση δεν κάναμε τα τελευταία 30 χρόνια».

Αναφερόμενος στους στόχους που πρέπει να τεθούν, τόνισε ότι «μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν. Πρέπει, με μεθοδικό τρόπο, να δουλέψουμε για την αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και βέβαια να την καταστήσουμε έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό».