Επίθεση στους ηγέτες της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ εξαπέλυσε απόψε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, κατηγορώντας τους για πολιτική ύπνωσης και για «συνειδητή επιθετική ταπείνωση της Ελλάδος που δεν μπορεί να μείνει έξω από τους σχεδιασμούς της χώρας μας».

Σε δήλωσή του τόνισε ότι εάν η Γαλλία είχε άλλες ηγεσίες, όπως ο Πομπιντού και ο Μιτεράν και η Γερμανία αν είχε ένα Σμιτ ή έναν Κολ, η τύχη, τόσο της Ευρώπης, όσο και της Ελλάδος θα ήταν διαφορετική.

Σχολιάζοντας την χθεσινή συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί στο Παρίσι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ παρέπεμψε στη συνάντηση «του Μονάχου, που είχε ως αποτέλεσμα τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Πολιτική ύπνωσης τύπου Τσάμπερλεν, δεν μπορεί να ισχύσει σήμερα στην Ευρώπη, είπε ο κ. Καρατζαφέρης επισημαίνοντας ότι η «επιθετική ταπείνωση της Ελλάδος, είναι μία συνειδητή πράξη, όπου δεν μπορεί να μείνει έξω από τους δικούς μας σχεδιασμούς».

Έθεσε ως προϋπόθεση για την δική του συμφωνία, την απόφανση του Ευρωκοινοβουλίου για το κατά πόσο είναι σύννομες οι αξιώσεις της τρόικας, με βάση το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα και τη Συνθήκη της Λισσαβόνας, και είπε ότι με επιστολή του σήμερα στον πρωθυπουργό ζήτησε να έχει απάντηση των Θεσμικών Οργάνων, όπως του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για το εάν είναι σύννομη αυτή η σύμβαση.

«Όταν για ένα εκατομμύριο ευρώ, το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφαίνεται, για 130 δισ. θέλω την απόφασή του. Δεν μπορούμε να πάμε να πούμε ένα σκέτο «ναι», ή ένα «όχι», χωρίς να έχουμε τη διαβεβαίωση των αρμοδίων φορέων της Ελληνικής Πολιτείας, αν αυτά είναι σύννομα και οδηγούν την Ελλάδα έξω από την κρίση» είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Τέλος εκτίμησε πως υπάρχει χρόνος για τη χώρα μας, προκειμένου να πετύχει αυτά που θέλει.