Στη σκιά της πετρελαιοκηλίδας στο Σαρωνικό συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ξεκινώντας την εισήγησή του ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο ζήτημα τονίζοντας πως: «Η βύθιση του δεξαμενόπλοιου στο Σαρωνικό δημιούργησε μια μεγάλη εστία ρύπανσης».

Μάλιστα κάλεσε τους υπουργούς να μην παρασύρονται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

«Εμάς μας ενδιαφέρει η ουσία και όχι η επικοινωνία, να μην παρασυρόμαστε. Να μιλάμε για την ουσία του προβλήματος και να πάρουμε μέτρα. Το θέμα δεν εξαντλείται ότι θα φύγουν οι κάμερες από τις ακτές», είπε ο πρωθυπουργός.

«Η βύθιση του δεξαμενόπλοιου στο Σαρωνικό, που ναυάγησε κάτω από συνθήκες που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης δημιούργησε αίσθημα ανησυχίας», ανέφερε.

Σημείωσε ακόμη ότι: «Η ουσία με την οποία πρέπει να ασχοληθούμε είναι οι τομές στο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης, ελέγχου και αυστηρής τήρησης των κανόνων αξιοπλοΐας.

Η απορρύπανση δεν είναι κάτι που πρέπει να το εξαντλήσουμε στις προσπάθειες που γίνονται αυτή την ώρα. Απορρύπανση χρειάζεται το σύστημα ελέγχου της μεταφοράς καυσίμων στη θάλασσα».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.