Με ένα ειρωνικό μήνυμα στο Twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης έσπευσε να σχολιάσει την πρόταση του Νίκου Ξυδάκη να έρθει προς συζήτηση στη Βουλή το θέμα επιστροφής στη δραχμή.

«Δεν πρέπει να υπάρχουν ταμπού όταν κουβεντιάζουμε για τη μοίρα του λαού», είχε δηλώσει ο κ. Ξυδάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Δεν υπάρχουν άλλες αντοχές, όχι πολιτικές, αλλά φυσικές αντοχές ενός πληθυσμού… Εγώ νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση επί της ουσίας πολιτική και εθνική που δεν έχει γίνει τα τελευταία επτά χρόνια. Και φυσικά πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση από τη Βουλή. Δεν μπορεί να συζητάνε οι άνθρωποι στα καφενεία ή στα σπίτια τους και να μην γίνεται στη Βουλή. Τα περασμένα χρόνια δαιμονοποιήθηκε η οποιαδήποτε κουβέντα, εγώ είχα πει μια κουβέντα με ιστορικό βάθος: “και επί δραχμής, η Ελλάδα μεγαλούργησε”», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι βάζει τη συζήτηση αυτή «ιστορικά».

Ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σχολίασε την πρόταση αυτή, γράφοντας στο Twitter: «Μέρος της ιστορίας μας είναι και ο χορός του Ζαλόγγου. Υπάρχει λόγος να συζητήσουμε και γι’ αυτό τώρα στη Βουλή;»

Clipboard01

ΠΑΣΟΚ: Οι δηλώσεις Ξυδάκη εξυπηρετούν τους ακραίους συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης

Αρνητικό στο ενδεχόμενο μιας τέτοιας συζήτησης εμφανίστηκε και το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως τέτοιες δηλώσεις εξυπηρετούν τους ακραίους συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης. Παράλληλα, η Χαριλάου Τρικούπη κάλεσε τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

«Οι δηλώσεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξυδάκη “περί δραχμής” (αλλά και οι δήθεν διορθωτικές του), δεν εξυπηρετούν παρά τις προθέσεις των ακραίων συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης που απεργάζονται την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

«Ο πρωθυπουργός οφείλει άμεσα να ξεκαθαρίσει την θέση του».