Αποστόλου: Η παραγωγική ύπαιθρος μπορεί να σηκώσει το βάρος της οικονομικής ανάκαμψης

«Προσπαθούμε για το σκοπό αυτό να παράξουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία για τη στήριξή των παραγωγών»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23:03
27/01/2017
Αποστόλου: Η παραγωγική ύπαιθρος μπορεί να σηκώσει το βάρος της οικονομικής ανάκαμψης
2
loading

Σύντομα πρόκειται να προκηρυχθεί το πρόγραμμα για τη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων, ύψους 250 εκατ. ευρώ, που αποσκοπεί στην ενίσχυση της προστιθέμενης αξίας και του εξωγωγικού προσανατολισμού των γεωργικών προϊόντων, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, εγκαινιάζοντας την «4η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών & Έλληνες παραγωγοί».

Ο κ. Αποστόλου υπογράμμισε ότι τα μέτρα που προκηρύχτηκαν και θα προκηρυχθούν αυτή τη περίοδο θα ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά με το νέο ΠΑΑ 2014-2020 θα αναμοχλευθούν για τη στήριξη των επενδύσεων στον αγροτικό χώρο περισσότερα από 6 δισ. ευρώ. Παράλληλα σημείωσε ότι το 2016 υλοποιήθηκαν προγράμματα για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων ο προϋπολογισμός των οποίων ξεπέρασε τα 150 εκατ. ευρώ.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω», είπε χαρακτηριστικά ότι «κυρίως τώρα στα δύσκολα, η κυβέρνησή βρίσκεται κοντά σας. Στηρίζουμε τις προσπάθειές σας, ώστε αυτά τα πολύτιμα προϊόντα που έχετε στα χέρια σας, να γίνουν εφαλτήριο και μοντέλο για την οικονομική ανάκαμψη». Και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ακράδαντα και θέλουμε να το κάνουμε κοινή συνείδηση, ότι ο πρωτογενής τομέας, η γη και η διατροφή, ίσως να είναι τα μόνα που κρατούν πάντα σταθερές αξίες, ότι η παραγωγική ύπαιθρος μπορεί να σηκώσει το μεγάλο βάρος της οικονομικής ανάκαμψης και προσπαθούμε για το σκοπό αυτό να παράξουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία για τη στήριξή σας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ουστ ρε

    Με τοσους φορους που εχετε βελει μπαρμπα δεν φυτρωνει ουτε σεσκουλο σκ@#€ θα τρωμε σε λιγο

  2. avatar true

    Από τις [...] που έχεις πεί μέχρι στιγμής το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχει ύπαιθρος. Ολα τα άλλα εξατμίστηκαν. Ασχετοι και ερασιτέχνες.Το μόνο που δεν μπορείται αλλά ούτε θέλετε είναι να φέρεται την ανάπτυξη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει