«Η κυβέρνηση κάνει τον νταή, αλλά στο τέλος υπογράφει τα πάντα. Τα μέτρα που ζητά το ΔΝΤ δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από την χώρα μας» επισήμανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Θανάσης Θεοχαρόπουλος στη Φαίη Μαυραγάνη και στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στο κανάλι «Ε».

Ο κ.Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι «η αξιολόγηση δεν πρόκειται να κλείσει εντός Ιανουαρίου,εκτός και αν η κυβέρνηση αποδεχθεί τα πάντα. Οι εκλογές δεν είναι λύση κάθε λίγο και λιγάκι, αλλά θα οδηγηθούμε εκ των πραγμάτων σε εκλογές, αφού ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν θέλουν κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι «πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να μην κλείσει η αξιολόγηση, με τον Τσίπρα να αμφιταλαντεύεται τον αν θα πάει σε εκλογές το 2017 ή θα παραμείνει στην κυβέρνηση μέχρι το τέλος της 4ετίας».

Για τις νέες προσχωρήσεις πολιτικών στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο κ.Θεοχαρόπουλος είπε «ότι η ΔΗΣΥ είναι τρίτη δύναμη στη Βουλή και πρέπει να υπάρξει ένας ενιαίος φορέας κεντροαριστεράς, βάζοντας στην άκρη προσωπικές αντιπαραθέσεις του παρελθόντος».