«Δεν μπορούν να δημιουργηθούν σοβαρές προϋποθέσεις για ομαλές εξελίξεις με αντι-ΣΥΡΙΖΑ αντιπαράθεση με την κυβέρνηση», είπε ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης.

Σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό  Στο Κόκκινο τόνισε: «Αν το Ποτάμι το επιθυμεί, μπορεί να προσεγγίσει τις θέσεις της κεντροαριστεράς. Το κόμμα είναι τμήμα του μεταρρυθμιστικού μεσαίου χώρου και προσπαθεί να δει πώς μπορεί να προχωρήσει. Νομίζω ότι και μπορεί και ενδιαφέρεται, αλλά πάντα υπάρχει ένα “νομίζω”. Δεδομένου μάλιστα ότι σήμερα οι δύο κυρίαρχοι χώροι είναι της ριζοσπαστικής αριστεράς και της συντηρητικής παράταξης, υπάρχει ένα κομμάτι της κοινωνίας που είναι αναγκαίο να εκφραστεί στο κέντρο».

«Είναι αναγκαίο να υπάρξει για την ισορροπία του συστήματος, για μία ασφαλή πρόταση συμμαχικής διακυβέρνησης στο μέλλον», συνέχισε ο βουλευτής του Ποταμιού, καθώς «δεν έχουν ενδιαφέρον τα σχήματα με ένα κραταιό μέρος και μία “τσόντα”. Οι μεγάλες συνεργασίες που μπορούν να σφραγίσουν πολιτικές εξελίξεις στη χώρα γίνονται με τέτοιου τύπου σχηματισμούς».

Όσον αφορά στην ασάφεια των θέσεων που κατά καιρούς διατυπώνει το Ποτάμι, ο κ.Λυκούδης ξεκαθάρισε  ότι «δεν μπορούν να δημιουργηθούν σοβαρές προϋποθέσεις για ομαλές εξελίξεις, όταν οι αντιπαραθέσεις είναι του τύπου «αντιδεξιό» και «αντισυριζαίικο». Είναι υπαρκτό το θέμα της αποσαφήνισης των θέσεων του Ποταμιού αλλά το κόμμα είναι ακόμη πολύ νέο».

«Το Ποτάμι είναι μόλις δύο ετών, οι ταλαντεύσεις του αιτιολογούνται, ελπίζω να τις ξεπεράσει, δεν είναι εύκολο, θέλει προσπάθεια», όπως είπε. Για το ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι βιώνει την πολιτική του ήττα και δεν το κρύβει, μετά από μία διαδρομή τεσσάρων δεκαετιών με πολλά λάθη αλλά και πολλές επιτυχίες.

«Η συνολική πορεία του το οδήγησε στην σημερινή συρρίκνωση, σήμερα φαίνεται να επαναδιατυπώνει την πολιτική του πρόταση και φυσιογνωμία, φαινόμενο το οποίο παρατηρείται και στη ΝΔ»,υπογράμμισε.