Ως επιβολή νέων φόρων που θα τσακίσουν την ελληνική οικονομία χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης το μέτρο των αποδείξεων.

Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την αντίθεσή του και πρόσθεσε ότι για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο και πρόγραμμα. «Κάθε μέρα, εξαιτίας αυτής της ελλειμματικής κυβερνητικής πολιτικής, μιας πολιτικής που είναι κατώτερη των περιστάσεων, προωθεί αλλεπάλληλα μέτρα, τα οποία είναι πλέον δυσβάσταχτα – δεν μπορεί αυτή η κοινωνία άλλο να τα αντέξει» είπε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε την ανάγκη η Ε.Ε. να προωθήσει άμεσα την, επί της ουσίας, οικονομική διακυβέρνηση των οικονομιών των κρατών – μελών της Ε.Ε.

«Η Ευρώπη πρέπει να προωθήσει, επί της ουσίας, την πολιτική της ενοποίηση και να προχωρήσει στην έκδοση ευρωομολόγου», είπε ο κ. Κουβέλης , υποστηρίζοντας ότι αυτό θα αποτελέσει και απάντηση στις επιθέσεις που γίνονται από τους ποικιλώνυμους οίκους αξιολόγησης και από τις ποικιλώνυμες αγορές και ταυτόχρονα αφετηρία για την πραγματική οικονομική διακυβέρνηση και τη συμμετοχή της Ευρώπης, με ένα δυναμικό τρόπο, στην παγκόσμια κατανομή της οικονομικής διαδικασίας.

Το μεσημέρι ο κ. Κουβέλης συναντήθηκε με το προεδρείο της ΟΛΜΕ και ανέφερε ότι η Ομοσπονδία αναδεικνύει το μεγάλο αίτημα για ουσιαστική δημοκρατική αναβάθμιση της εκπαίδευσης και γενικότερα της παιδείας και, για τον λόγο αυτό, πρέπει να στηριχθούν οι συντελεστές της εκπαίδευσης που είναι οι εκπαιδευτικοί.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο εργασιακής εφεδρείας για τους εκπαιδευτικούς, αλλά και στην περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους, καθώς, όπως είπε, οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε επίπεδα μισθολογικής εξαθλίωσης, εδώ και παρά πολλά χρόνια.

Τέλος, για το θέμα των καταλήψεων, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι ο αγώνας πρέπει να γίνεται και για την αλλαγή ρυθμίσεων σε επίπεδο νόμου και για τη βελτίωση της λειτουργίας των σχολείων, αλλά και για την ύπαρξη ρυθμίσεων, που υπηρετούν την παιδεία.