Επίσκεψη στο Βουκουρέστι πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

Ο κ. Κρέτσος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους γονείς και τη διοίκηση του ελληνικού σχολείου «Αθηνά» για τη νέα νομοθετική ρύθμιση για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση και τις δυνατότητες ίδρυσης Λυκείου στην περιοχή. Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας συζήτησε εξάλλου θέματα της ομογένειας και υποστήριξης των δράσεων της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας, κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της Ένωσης, ενώ με διάλεξη που έδωσε στον ιστορικό χώρο του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου, αναφέρθηκε στις προκλήσεις αλλαγής της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, στο πλαίσιο των σύγχρονων εξελίξεων σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.

Ειδικότερα, την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του, βρέθηκε στο ελληνικό σχολείο του Βουκουρεστίου «Αθηνά», όπου και απηύθυνε χαιρετισμό προς τους γονείς και τη διοίκηση του σχολείου. Μετέφερε, παράλληλα, το μήνυμα του υφυπουργού Παιδείας Θεοδόση Πελεγρίνη, ότι με τη νέα νομοθετική ρύθμιση για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση θα ικανοποιηθεί και το αίτημα για την ίδρυση Λυκείου, το οποίο προσκρούει σε νομοθετικό κενό.

Τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψης, ο κ. Κρέτσος επισκέφθηκε τα γραφεία της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας, όπου συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, και με τον ελληνικής καταγωγής βουλευτή του ρουμανικού Κοινοβουλίου,Ν. Ζησόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν για θέματα της ομογένειας και επικοινωνιακής υποστήριξης των δράσεων της Ένωσης.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση διάλεξης στον ιστορικό χώρο της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου, μετά από πρόσκληση του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών. Η διάλεξη αφορούσε στις προκλήσεις αλλαγής της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, στο πλαίσιο των σύγχρονων εξελίξεων σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο. Η διάλεξη προσέλκυσε το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινότητας και των σπουδαστών και τμήμα της θα μεταδοθεί από την κρατική τηλεόραση της Ρουμανίας