Την άμεση σύγκλιση του Euro Summit, της Συνόδου κορυφής σε επίπεδο ηγετών των χωρών της ευρωζώνης, θα ζητήσει αύριο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου!

Ο πρωθυπουργός θα έχει αύριο το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ντόναλντ Τουσκ και, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα ζητήσει τη Σύνοδο Κορυφής ώστε να διασφαλιστεί η τήρηση της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου για την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται, πως όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, οι επικεφαλής των θεσμών αναχωρούν από την Αθήνα και πλέον σχεδιάζεται η επιστροφή τους μετά τον εορτασμό του Πάσχα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του Eurogroup αλλά και με βάση κυβερνητικές πηγές, δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η έκτακτη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών τη Μ. Πέμπτη, καθώς φέρεται να υπάρχουν ακόμη αποστάσεις στο θέμα των πρόσθετων μέτρων των 3,6 δισ. ευρώ.

Δεν θα γίνει έκτακτο Eurogroup  για την Ελλάδα αυτή την Πέμπτη, χρειάζεται περισσότερος χρόνος, αναφέρει ο Μισέλ Ρέινς, εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σύμφωνα με τον ίδιο χρειάζεται περισσότερος χρόνος και η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για την πρώτη αξιολόγηση, το πακέτο των εφεδρικών μέτρων και το χρέος θα γίνει «σε επόμενο στάδιο».