Το προσφυγικό, τα ζητήματα κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, καθώς και η αναπτυξιακή προοπτική της Αθήνας, ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση που είχαν σήμερα, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, στα γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε «καρποφόρα» τη συζήτηση και είπε ότι ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ για τις ενέργειες του Δήμου στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, η οποία, όπως σημείωσε, «δεν προσφέρεται για λαϊκισμούς».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχάρη τον κ. Καμίνη «για την υπεύθυνη και σοβαρή του στάση στο πρόβλημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού» και επανέλαβε ότι πρέπει να υπάρξει «ένας σαφής και ξεκάθαρος διαχωρισμός μεταξύ των προσφύγων και των παράτυπων μεταναστών και μια διαφορετική μεταχείριση μεταξύ αυτών των δύο κατηγοριών».

Ο κ. Καμίνης ενημέρωσε επίσης τον κ. Μητσοτάκη για τις δράσεις και το δίκτυο κοινωνικής προστασίας που έχει δημιουργήσει ο Δήμος Αθηναίων για τις αδύναμες οικονομικά κοινωνικές ομάδες.

Αναφορικά με τις αναπτυξιακές προοπτικές της πρωτεύουσας, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι «η Αθήνα έχει τεράστιες προοπτικές», επισημαίνοντας «την άνοδο του τουρισμού, τα δύο τελευταία χρόνια στη πόλη, και τις προοπτικές που μας ανοίγει».

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Αθήνα «έχει τη δυνατότητα να προτάξει ένα καινούργιο αναπτυξιακό μοντέλο, το οποίο θα δίνει έμφαση στην εξωστρέφεια, την καινοτομία, αλλά και στην πολύ σημαντική πολιτιστική κληρονομιά, που διαθέτει», σημειώνοντας παράλληλα ότι υπάρχουν σημαντικές ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες.