Τη στήριξή τους στην προώθηση της πρότασης του για τη δημιουργία του «Νησιού της Τέχνης και Φιλοσοφίας», εξέφρασαν στον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρη Μάρδα, οι πρόεδροι του ΤΕΕ και του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδας.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση τού κ. Μάρδα με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργο Στασινό, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, επιβεβαιώθηκε ότι το ΤΕΕ θα συμμετάσχει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε επίπεδο μελετών, που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου.

Στη συνέχεια, ο κ. Μάρδας επισκέφτηκε το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ) και μαζί με τις ευχές για το νέο έτος, συζήτησε με τον πρόεδρό του, Κωνσταντίνο Κόλλια, το συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο, όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, το ΟΕΕ στηρίζει εδώ και καιρό, προσφέροντας τις υπηρεσίες που κρίνονται απαραίτητες.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την πρόταση, στο νησί θα αναπτυχθεί ένα παγκόσμιο πολιτιστικό-συνεδριακό φόρουμ, που θα αποτελείται από εθνικές εστίες πολιτισμού (εθνικοί ξενώνες για κάθε χώρα-μέλος της παγκόσμιας πολιτιστικής οικογένειας, που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον έπειτα από πρόσκληση), ένα μεγάλο συνεδριακό κέντρο, αίθουσες για παράλληλες συνεδρίες, ζώνη φιλοξενίας επισκεπτών κ.λπ. Οι εθνικές εστίες πολιτισμού προβλέπεται ότι θα ανήκουν, θα διαχειρίζονται και θα αποτελούν το «σπίτι» της κάθε χώρας, που θα αναλάβει και τη χρηματοδότηση της εθνικής της εστίας. Σύμφωνα με την πρόταση, θα χρησιμοποιούνται σε όλη τη διάρκεια του έτους καθώς με χαμηλό κόστος θα φιλοξενούνται πολιτιστικές, επιστημονικές, αθλητικές εκδηλώσεις, όπως και διεθνή σεμινάρια, συνέδρια, συσκέψεις κορυφής, θεατρικές παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις πολιτισμού. Στο νησί αυτό θα φιλοξενείται και το «θερινό Νταβός» της Ελλάδας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.