Για ανακρίβειες σχετικά με τις επαφές Καραμανλή-Τσίπρα κάνει λόγο ο πρώην υπουργός και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Ευριπίδης Στυλιανίδης. «Ένας κύκλος ανθρώπων, που υποστηρίζουν άλλες υποψηφιότητες, προσπαθούν τις τελευταίες ημέρες να καλλιεργήσουν σκοπίμως την εικόνα, ότι το καραμανλικό στρατόπεδο σφιχταγκαλιάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα το οποίο είναι ανακριβές», δήλωσε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Ο κ.Μεϊμαράκης έχει ξεκάθαρη θέση για αντιπολίτευση δυναμική απέναντι στον Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθούν, όμως, να καλλιεργήσουν το αντίθετο, αναμιγνύουν και το όνομα του Κώστα Καραμανλή σ’ αυτό το παιχνίδι, επίτηδες, για να μπορέσουν να απευθυνθούν στο θυμικό των Νεοδημοκρατών, μήπως και αποσπάσουν κάποιες ψήφους την τελευταία στιγμή», ανέφερε ο κ.Στυλιανίδης.

Ο πρώην υπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «ο κ. Μεϊμαράκης έχει την εμπιστοσύνη και των δύο προηγούμενων ηγετών, και του κυρίου Σαμαρά και του κυρίου Καραμανλή και θα μου φαινόταν περίεργο να μην είναι έτσι», διευκρινίζοντας ότι «του ανέθεσαν ουσιαστικά την ηγεσία της παράταξης στην πιο δύσκολη στιγμή, δηλαδή στη δημοσκοπική της κατάρρευση», ενώ επισήμανε ότι ο κ.Μεϊμαράκης «δίνει μία μάχη με ξεκάθαρα χαρτιά, καθώς λέει ότι θα είναι μία δυναμική αντιπολίτευση, η οποία όμως στα εθνικά θέματα».

Σε ό,τι αφορά την εκλογική διαδικασία ο κ.Στυλιανίδης εξεδήλωσε την επιθυμία του «να πάνε όλα καλά και εύχομαι να τελειώσουμε από την πρώτη Κυριακή», εξηγώντας ότι «το καλύτερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε- βέβαια αυτό είναι θέμα των συνυποψηφίων, γιατί κανείς δε μπορεί να τους στερήσει το δικαίωμα ενός δεύτερου γύρω- αν η διαφορά του πρώτου με τον δεύτερο είναι πολύ μεγάλη, είναι κρίμα να βάζουμε σε ταλαιπωρία έναν ολόκληρο κόσμο, τον οποίο ούτως ή άλλως τον πληγώσαμε την προηγούμενη φορά μ’ αυτό το οποίο έγινε.»

Για την επόμενη μέρα της ΝΔ ο κ.Στυλιανίδης επισήμανε ότι «δύο πράγματα έχουν για εμάς σημασία», να υπάρχει «όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή» στις εκλογές, καθώς και «να είναι ενωμένοι οι υποψήφιοι μετά το αποτέλεσμα και αγκαλιασμένοι να μπουν στον αγώνα κατά του ΣΥΡΙΖΑ».