Το αποτέλεσμα του exit poll που δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ προβάδισμα περίπου 1,5% έναντι της Νέας Δημοκρατίας σχολίασαν πολιτικοί διαφόρων των κομμάτων, μιλώντας στο Mega.

Ο Νίκος Φίλης δήλωσε ότι εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις δείχνουν την επιμονή της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών να δώσουν την εμπιστοσύνη τους στον ΣΥΡΙΖΑ, παρότι αναγκάστηκε να προχωρήσει στην υπογραφή μιας συμφωνίας.

«Δεν προεξοφλώ το αποτέλεσμα. Θα περιμένουμε να δούμε ποιος θα είναι ο νικητής», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ εκτίμησε ότι εφόσον η διαφορά είναι πολύ μικρή μπορεί να ερμηνευτεί ως βούληση του λαού για μεγάλο συνασπισμό, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τη βούληση του πρώτου κόμματος.

Ο Δημήτρης Στρατούλης από τη Λαϊκή Ενότητα εκτίμησε ότι το κόμμα του θα μπει στη Βουλή, ενώ τόνισε ότι ακόμη κι αν δεν συμβεί αυτό είναι πιο σημαντικό για το κόμμα ότι έβαλε πάνω απ’ όλα τις αξίες, τα ιδανικά και τις δεσμεύσεις του.

Από την πλευρά του Ποταμιού ο Γρηγόρης Ψαριανός σημείωσε ως «πάρα πολύ κακό στοιχείο ότι είναι τρίτο κόμμα, όπως φαίνεται, η Χρυσή Αυγή», με αυξημένο μάλιστα ποσοστό παρά την ομολογία Μιχαλολιάκου ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα.

«Κυβερνητική λύση θα βρεθεί, λύση για το πρόβλημα της χώρας δεν θα είναι αυτή αν δεν υπάρξει ευρύτατη πλειοψηφία», τόνισε.