Με ερώτηση από τον κ. Σρόιτερ προς τον Μεϊμαράκη συνεχίστηκε ο γύρος με θέμα την εσωτερική πολιτική.

Η ερώτηση που έκανε ο κ. Σρόιτερ ήταν: «Ο κ. Τσίπρας έχει πει ότι μοιάζετε με πολιτευτή της δεκαετίας του 70’. Ήσασταν μέρος του παλιού πολιτικού συστήματος. Τι καινούργιο θα μας φέρεται ως πρωθυπουργός;»

Η απάντηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη: «Μην τα ισοπεδώνετε όλα. Έγιναν λάθη, αλλά έγιναν και σωστά. Μην μας κάνουν μαθήματα περί διαπλοκής κάποιοι που δεν έφεραν ούτε ένα νομοσχέδιο για τη διαπλοκή. Εμείς κάναμε σειρά μέτρων. Μπορεί να μας πει ο κ. Τσίπρας ένα μέτρο που έφερε; Το μόνο που έκανε είναι ότι κατάργησε τη διαύγεια. Έφερε στη Βουλή έναν νόμο για τα ΜΜΕ χωρίς να τον περάσει. Τι περιμένει; Θέλει απλά να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών. Τι έκανε τόσο καιρό το κόμμα του κ. Τσίπρα; Το μόνο που έκανε ήταν να καταργήσει τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Έφερε στη Βουλή ένα νόμο για τα ΜΜΕ. Ήθελε να εκβιάζει τη διαπλοκή. Θέλει απλά να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών.

Εγώ δεν κατεβάζω το επίπεδο, δεν έχω πει αν έχει κολλήσει ένσημα ο κ. Τσίπρας. Εγώ τα έχω κολλήσει ως δικηγόρος, δεν ξέρω τι έχει κάνει ο κ. Τσίπρας. ο θέμα είναι να γίνει μία κυβέρνηση.

Η πρώτη παρέμβαση Τσίπρα

Στο σημείο αυτό ο κ. Τσίπρας έκανε χρήση του πρώτου δικαιώματος παρέμβασης, λέγοντας:

«Κ. Μειμαράκη σας άφησα να απαριθμείτε τα πόσα έκανε η παράταξη για να χτυπήσει τη διαπλοκή και πόσα δεν έκανε η δική μας. Θα ήθελα να θυμίσω ποια κόμματα ήταν αυτά που έπαιρναν τα μαύρα χρήματα της Siemens. Θα ήθελα να θυμίσω, οι υποθέσεις φοροδιαφυγής ελέχθησαν από τη ΝΔ; Χτες ο Φαλτσιανί είπε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα άνοιξε δρόμους, ενώ εσείς πήγατε στις Βρυξέλες έχοντας μαζί σας τον κ. Παπασταύρου ο οποίος είναι στις λίστες Λαγκάρντ; Έχετε βούληση να συγκρουστείτε με τη διαπλοκή ναι ή όχι;»

Ο κ. Μειμαράκης απάντησε: «Ο κ. Τσίπρας ρίχνει το επίπεδο του διαλόγου τελευταία επειδή χάνει και έχει γίνει μνημονιακός. Εγώ σας λέω τίποτα για όσα είπε η κ. Κωνσταντοπούλου; Εισπράξαμε 35 εκατομμύρια από τη λίστα Λαγκάρντ και εσείς κυνηγάτε μόνο έναν που τον θεωρείτε συνεργάτη της ΝΔ και επικαλείστε έναν συνεργάτη των Podemos».