Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου στράφηκε εναντίον του Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, επειδή έστειλε την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος στη Βουλή «στα κλεφτά» και επειδή όπως η ίδια είπε προβαίνει σε κρίσεις και διατυπώσεις και παρεμβαίνει στις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βουλή για το χρέος.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για «αντιθεσμική συμπεριφορά» του κ. Στουρνάρα και δήλωσε ότι «επιστρέφει ως απαράδεκτο» το έγγραφο της έκθεσης της ΤτΕ και του συνοδευτικού σημειώματος του Διοικητή της. Μάλιστα φέρεται να είπε ότι «οφείλει να πει τι θέσεις λαμβάνει στις συνεδριάσεις του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

Ο κ. Στουρνάρας στην έκθεσή του ανέφερε ότι χωρίς συμφωνία η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κ. Κωνσταντοπούλου από το βήμα της επιτροπής αλήθειας του χρέους, συνδέοντας την νομισματική έκθεση και με τις εργασίες της επιτροπής αλλά και με τις εν εξελίξη διαπραγματεύσεις, κατηγόρησε τον κ. Στουρνάρα ότι «χωρίς καμία προειδοποίηση ή ενημέρωση προς της Βουλή, σήμερα στις 10.40 σπεύδει στα κλεφτά να αποστείλει ένα διαβιβαστικό στα γρήγορα, για να παρέμβει απαραδέκτως στη διαδικασία αυτή. Την έκθεση νομισματικής πολιτικής 2014-2015. Προβαίνει σε σειρά από κρίσεις και διατυπώσεις».

Τόνισε από το ίδιο βήμα: «Θέλω να πω στον κ. Στουρνάρα ότι αυτό το έγγραφο επιστρέφεται ως απαράδεκτο» και συνέχισε «πρόκειται για απαράδεκτη ενέργεια, απορπειρα παρέμβασης και στην υλοποίηση της λαϊκής εντολής και στην λειτουργία του κοινοβουλίου».

«Στικάκια δεν παραλαμβάνει το κοινοβούλιο. Στικάκια άλλοι διακινούσαν στις τσέπες και στα συρτάρια τους» ανέφερε η πρόεδρος της Βουλής και τόνισε ότι οι διαρροές του περί προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στην οικονομία επηρεάζουν «αναντίρρητα τα τεκταινόμενα», εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης.