Οξύτατη επίθεση εξαπέλυσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης, κατά της ΝΔ και προσωπικά κατά του Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή τη στάση της Ν.Δ. στο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο εισηγητής της Ν.Δ. Χρήστος Ζώης, κατά τη συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, έκανε αλλαγή πλεύσης και δήλωσε πως τελικά το κόμμα του θα ψηφίσει το άρθρο 41 με το οποίο αυξάνεται κατά 2,5 ώρες το εβδομαδιαίο ωράριο στο δημόσιο

Παράλληλα, διατήρησε τις επιφυλάξεις του για τις προβλέψεις του υπουργείου Εσωτερικών ότι με την αύξηση του ωραρίου στο δημόσιο θα εξοικονομηθούν 45 χιλιάδες θέσεις εργασίας.

«Αυτό που συνέβη είναι μια ακόμη απόδειξη της αντίφασης που υπάρχει και διαρκώς εκδηλώνεται από τη βασική επιλογή της Ν.Δ. και του Προέδρου της εδώ και 1,5 χρόνο, να μην προτάξει το εθνικό συμφέρον αλλά το προσωπικό του συμφέρον, ούτε καν το παραταξιακό» είπε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Λίγη ώρα μετά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τόνιζε χαρακτηριστικά ότι «γνωρίζαμε ότι ο κ. Ραγκούσης διαστρεβλώνει και παραποιεί την αλήθεια. Ότι θα έφτανε όμως στο σημείο να θέλει να μας επιβάλει ποια νομοσχέδια θα ψηφίσουμε και ποια όχι, πάει πολύ».

Συνέχισε μάλιστα την κριτική του λέγοντας ότι «καλά θα κάνει ο συντονιστής της ασυντόνιστης κυβέρνησης, να ασχοληθεί με το κυβερνητικό σκορποχώρι».