Στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές, το πολιτικό σκηνικό θυμίζει… εμπόλεμη ζώνη, με τους πολιτικούς αρχηγούς να στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα επανέλαβε ότι θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας, βάζοντας τέλος στις φήμες για μία θέση στην Ευρώπη, και εξαπέλυσε επίθεση προς τους Στέφανο Κασσελάκη και Κυριάκο Βελόπουλου, τους οποίους παραλλήλισε με τους Τσίπρα-Καμμένο. Και ο λόγος είναι ότι βλέπει και μετά τις ευρωεκλογές το ΣΥΡΙΖΑ να είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (και αν ήταν τρίτο, τυπικά θα παρέμεινε) και από την άλλη να έχει διαρροές προς το κόμμα του Βελόπουλου, ειδικά μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Δυστυχώς πια αισθάνομαι ότι βλέπω ένα remake, ξέρετε: βλέπω τον κ. Κασσελάκη και τον κ. Βελόπουλο και μου θυμίζουν πολύ τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο. Πολύ. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτοί κάποια στιγμή συγκυβέρνησαν. Ενώθηκαν αυτές οι δύο ετερόκλητες δυνάμεις και κυβέρνησαν τέσσερα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σκληρό «ροκ» από την αξιωματική αντιπολίτευση

Το «σκληρό ροκ» ακολουθεί και ο Νίκος Αδρουλάκης ο οποίος βλέποντας τον Στέφανο Κασσελάκη να έχει «πέρασμα» στο νεανικό και «μεσημεριανού τύπου» κοινό, του «χρέωσε» ότι ασκεί αντιπολίτευση lifestyle, ενώ δήλωσε για ακόμη μία φορά ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι στην όχθη των νικητών τη βραδιά των εκλογών λέγοντας ότι: «Αν το ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρό την 9η Ιουνίου είμαι σίγουρος ότι ΝΔ θα αλλάξει τροπάρι και θα σεβαστεί το 41% που πήρε στις εκλογές γιατί δεν το σέβεται, το περιφρονεί», τόνισε

O Στέφανος Κασσελάκης από την άλλη έχει στοχοποιήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ δεν ξεχνά να κλιμακώνει τις επιθέσεις του προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τον οποίο τον κατηγόρησε ότι δεν στήριξε την πρότασή του για το αμετάβλητο των εκλογών με διεθνείς παρατηρητές.

«Την ίδια στιγμή που χαρακτήριζε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως αναξιόπιστη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό ως υπονομευτή του κράτους Δικαίου, φάνηκε ότι εντέλει την εμπιστεύεται ως προς τη διεξαγωγή αδιάβλητων εκλογών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

«Πιστεύω πραγματικά ότι μέσα σε δύο μήνες μπορούν όλα να ανατραπούν και κάθε μέρα που περνάει αισθάνομαι ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Με τα σημερινά δεδομένα πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε πρώτοι», τόνισε σε δηλώσεις του ο Στέφανος Κασσελάκης σχετικά με τις ευρωεκλογές.

Στο «κάδρο» των αντιπαραθέσεων μπήκε και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος από το οικονομικό φόρουμ των Δελφών τόνισε χαρακτηριστικά: «Αν το ποσοστό που θα καταγράψει ο κος Μητσοτάκης πολύ χαμηλό σε σχέση με τις εθνικές εκλογές ανεξαρτήτως του ποσοστού των άλλων κομμάτων θα έχει πρόβλημα».

Ενώ σε υψηλούς τόνους ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε πως«μόνο το ΚΚΕ μπορεί να αποκαλύψει την πολιτική σας και γι’ αυτό σας ενοχλεί η κριτική μας και καταφεύγετε σε φωνές και σοφιστείες. Όλα τα άλλα κόμματα είναι συνοδοιπόροι σας».