Σε ανασχηματισμό στην Κοινοβουλευτική Ομάδα προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης με κύριους στόχους να αποδεσμεύσει τον Γιώργο Τσίπρα, ο οποίος κατευθύνεται στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος αλλά και να «καρατομήσει» τον Παύλο Πολάκη, για την άρνησή του να ψηφίσει το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο.

Τη θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, αναλαμβάνει πλέον ο Θάνος Μωραΐτης, ενώ εκείνη του υπερσυντονιστή των τομεαρχών ο Γιάννης Σαρακιώτης με αναπληρώτρια τη Ραλλία Χρηστίδου.

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε και το Εκτελεστικό του Γραφείου, το όργανο που θα συνέρχεται σε καθημερινή βάση για να λύσει τα «τρέχοντα». Στο όργανο αυτό που προβλέπεται από το καταστατικό του κόμματος,

Σύμφωνα με την καταστατική πρόβλεψη, το Εκτελεστικό Γραφείο αποτελείται από: τον πρόεδρο του κόμματος, τον γραμματέα της ΚΕ, τον συντονιστή Οργανωτικού Γραφείου, τον Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος και τρία μέλη της Πολιτικής Γραμματείας. Στο Εκτελεστικό Γραφείο μετέχει εφ’ όσον δεν είναι ήδη μέλος του ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος.

Με βάση τα όσα ανακοινώθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, στο Εκτελεστικό Γραφείο, θα λαμβάνουν μέρος 15 άτομα. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται ανακοινώσεις και για τον νέο εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, ο οποίος θα παίρνει μέρος στο Εκτελεστικό Γραφείο αντί της Δώρας Αυγέρη που φέρεται να κατευθύνεται και εκείνη για το ευρωψηφοδέλτιο.

Τα μέλη που προβλέπει το καταστατικό αλλά και 6 ακόμα στελέχη με το όργανο να συνεδριάζει με διευρυμένη σύνθεση.

  1. Στέφανος Κασσελάκης
  2. Ράνια Σβίγκου
  3. Γιάννης Βουλγαράκης
  4. Δώρα Αυγέρη (ο νέος εκπρόσωπος Τύπου μόλις αναλάβει)
  5. Θεοδώρα Τζάκρη
  6. Σωκράτης Φάμελλος
  7. Όλγα Γεροβασίλη
  8. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
  9. Ρένα Δούρου
  10. Νίκος Παππάς
  11. Ευάγγελος Αποστολάκης
  12. Κυριακή Μάλαμα
  13. Πάνος Ρήγας
  14. Λευτέρης Κρέτσος
  15. Γιάννης Μπουρνούς