Μετά από το – ομολογουμένως πλήρως επιτυχημένο – Super Cup του Αυγούστου, η Ελλάδα ετοιμάζεται να διοργανώσει τον τελικό ακόμα μιας διοργάνωσης της UEFA.

Την 29ή Μαΐου τα βλέμματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα στραφούν στην Αθήνα και την «OPAP Arena», όπου θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός του Europa Conference League, ο έβδομος ευρωπαϊκός τελικός που θα λάβει χώρα επί ελληνικού εδάφους. Το τρόπαιο ήδη βρίσκεται στη χώρα μας από την προηγούμενη εβδομάδα και ακριβώς 100 ημέρες πριν τη μεγάλη στιγμή, το «παρών» έδωσαν σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Αθηνών εκπρόσωποι όλων των συνεργαζόμενων φορέων διοργάνωσης, καθιστώντας σαφή την τεράστια σημασία αυτού του παιχνιδιού για την Ελλάδα, το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ελληνικό αθλητισμό.

«Η Αθήνα θα καλωσορίσει χιλιάδες φιλάθλους από όλον τον κόσμο για τον μεγάλο τελικό. Δεν αποτελεί μόνο ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός, είναι και μια ευκαιρία να προβάλουμε την Αθήνα σε παγκόσμιο επίπεδο, να επιδείξουμε την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά, να ενισχύσουμε βέβαια την τουριστική μας βιομηχανία και να επιβεβαιώσουμε την ικανότητα και την επιθυμία μας να φιλοξενούμε εκδηλώσεις παγκόσμιας κλάσης», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηνών, Χάρης Δούκας.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος ο οποίος ανέφερε πως: «Είναι πολλαπλή τιμή αυτό το παιχνίδι. Και για εμένα ως πρόεδρο της Ομοσπονδίας, επειδή η UEFA δεν συνηθίζει να κάνει λάθη. Για να δώσει τον αγώνα κάπου, πάει να πει ότι αυτό το κάπου είναι αξιόλογο. Σαν χώρα, σαν ομοσπονδία, σαν γήπεδο. Για αυτόν τον λόγο είμαι απόλυτα ικανοποιημένος».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, επίσης τόνισε τη σημασία της απόφασης της UEFA να επιλέξει την Ελλάδα ως οικοδέσποινα. «Η Ελλάδα βροντοφωνάζει πως επανέρχεται δυναμικά στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Οι υποδομές που έχουμε φτιάξει τα τελευταία χρόνια μας επιτρέπουν τέτοιες διοργανώσεις. Αποτελεί παράσημο και μεγάλη τιμή η επιλογή της UEFA να διεξαχθεί εδώ ο τελικός του Conference League και είναι υποχρέωσή μας να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών. Η Ελλάδα αποδεικνύει πως μπορεί να ξεπεράσει τον πήχη, παρ’ότι αυτός είναι ψηλά. Και ας ευχηθούμε, μακάρι στον τελικό αυτό να δούμε τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, τις δύο ελληνικές ομάδες που συνεχίζουν στη διοργάνωση», δήλωσε.