Σε άτυπη προεκλογική περίοδο μπαίνει ξανά η χώρα ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου με τον πρωθυπουργό να καλείται να διαχειριστεί τα προβλήματα της καθημερινότητας, προχωρώντας παράλληλα στην ψήφιση σημαντικών μεταρρυθμίσεων – ισότητα στον γάμο, μη κρατικά πανεπιστήμια – αλλά και εγκαινιάζοντας νέο κύκλο απευθείας επαφών με τους πολίτες, όπως έκανε χθες στο Χαϊδάρι.

«Η ΝΔ είναι το μόνο πραγματικά λαϊκό κόμμα στην πατρίδα μας, που εκφράζει τις ανησυχίες και τις προσδοκίες όλων των Ελλήνων» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνοντας ότι όσο η οικονομία αναπτύσσεται το δημοσιονομικό πλεόνασμα θα προσανατολίζεται σε κοινωνικές πολιτικές, ενώ έμφαση δίνεται στην υγεία, την ασφάλεια και την παιδεία. Με κύριο μέλημα την κοινωνική δικαιοσύνη η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τις κοινωνικές ομάδες που έχουν περισσότερη ανάγκη χωρίς να δίνεται η αίσθηση της προνομιακής μεταχείρισης των λίγων.

Στο προσκήνιο η επιστολική ψήφος

Ως σημαντική δημοκρατική κατάκτηση για την πατρίδα μας χαρακτήρισε την επιστολική ψήφο ο πρωθυπουργός μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης με τους επικεφαλής των Πρεσβειών και των Μονίμων Αντιπροσωπειών της Ελλάδας στο εξωτερικό και καλώντας άπαντες να διαφημίσουν στις ελληνικές κοινότητες αυτή τη δυνατότητα συμμετοχής στις ευρωεκλογές. Μάλιστα ζήτησε τη βοήθειά τους δεδομένου ότι για τους επόμενους τρεις μήνες θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα εγγραφής, που θα δίνει τη δυνατότητα σε όσους κατοικούν στο εξωτερικό να εγγραφούν έτσι ώστε να μπορούν να ψηφίσουν με αυτόν τον τρόπο. «Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που κάνει τη δημοκρατία πιο ισχυρή, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους πολίτες να ψηφίσουν και αποκρούοντας και όλη αυτή τη φιλολογία περί μεγάλης αποχής, που όντως είναι ένα πρόβλημα το οποίο όλοι αντιμετωπίζουμε» επισήμανε.

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες

«Ανοιχτός διάλογος με ανοιχτούς δρόμους. Κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει το κοινωνικό σύνολο, όσο δίκαιο και αν είναι το αίτημά του, και να διαταράσσει την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου» είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός στον αγροτικό κόσμο, ο οποίος όμως σκληραίνει τη στάση του, ενισχύοντας τα μπλόκα σε διάφορα κομβικά σημεία της Περιφέρειας και προχωρώντας σε συμβολικούς αποκλεισμούς εθνικών και επαρχιακών οδών, αλλά και τελωνείων.

Η κατάσταση έχει εξελιχθεί σε ένα ιδιότυπο μπρα ντε φερ με την κυβέρνηση να υπενθυμίζει το πλέγμα των μέτρων στήριξης για τον πρωτογενή τομέα, τη μείωση της φορολογία, τη διαπραγμάτευση για τη νέα ΚΑΠ, τον «πόλεμο» για τις παράνομες ελληνοποιήσεις, το 1 δις ευρώ που δόθηκε συνολικά στη 4ετία για αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές. Την ίδια ώρα, επίσημη πρόσκληση προς το Συντονιστικό των αγροτών που βρίσκονται στα μπλόκα να σχηματίσουν αντιπροσωπεία από 20 άτομα και να έλθουν, ακόμα και σήμερα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να συζητήσουν μαζί του, γιατί «μόνο μέσα από το διάλογο επιλύονται τα προβλήματα και όχι μέσα από το κλείσιμο των δρόμων», απηύθυνε ξανά ο αρμόδιος υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης.

Τετ α τετ Μητσοτάκη – Βέμπερ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ θα έχει σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί η ανάγκη ενότητας των κρατών-µελών της Ένωσης, ώστε να µπορέσει η Ευρώπη να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις, σε µια εποχή εντάσεων και ιδεολογικών συγκρούσεων.