Στο Νταβός της Ελβετίας βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Αυτή τη στιγμή συμμετέχει σε συζήτηση με τίτλο «European Green Deal, Anyone?». Το πάνελ συζητά για την Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ, ενώ σε αυτό θα λάβει μέρος και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρος Σέφκοβιτς.

Το μεσημέρι θα έχει συζήτηση με τον αρχισυντάκτη του γνωστού περιοδικού «Foreign Policy» για θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, Ravi Agrawal.

Ο πρωθυπουργός σήμερα και αύριο θα έχει συναντήσεις με κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες – ανώτατα στελέχη εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε τομείς τεχνολογίας και ενέργειας, όπου θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ενώ θα συμμετάσχει σε δημόσιες συζητήσεις για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο και τον ρόλο της ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας σε μια συγκυρία αβεβαιότητας και ανακατατάξεων στην ευρύτερη περιοχή.

Aναμένεται, επίσης, να παραχωρήσει συνεντεύξεις σε μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως το Bloomberg.