Σε τροχιά συρρίνωσης βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές και έναν μήνα και κάτι μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Alpha.

Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 60%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να χάνει δυνάμεις προς… όλα τα κόμματα. Σύμφωνα με την έρευνα, το ΠΑΣΟΚ παίρνει το 7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ 5%, η Νέα Δημοκρατία 1% και άλλα κόμματα το 19%.

Ερωτώμενοι σχετικά με τις διαγραφές των Στέφανο Τζουμάκα, Νίκου Φίλη, Δημήτρη Βίτσα και Πάνου Σκουρλέτη, το 42% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον Στέφανο Κασσελάκη να τις ανακαλέσει και το 38% να επιμείνει. Το 20% δεν απαντά.

Στο σύνολο των ψηφοφόρων, το 25% ζητά να διαγραφούν οι 4, το 31% να ανακαλέσει ο Στέφανος Κασσελάκης και το 44% ΔΞ/ΔΑ. Το 45% των ψηφοφόρων ζητά από τους διαφωνούντες να βάλουν στην άκρη τις διαφωνίες τους και να παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 34% θεωρεί ότι πρέπει να φύγουν και να ιδρύσουν άλλο κόμμα.

Η εκλογή Κασσελάκη θεωρείται πλεονέκτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ από το 21% των ερωτηθέντων και το 54% μειονέκτημα. Το 25% δεν απαντά. Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ οι απόψεις είναι μοιρασμένες καθώς το 51% την θεωρεί πλεονέκτημα, το 31% μειονέκτημα και το 18% δεν απαντά.