Σκληρή ήταν η κριτική που άσκησε ο Ραϊμόν Ντομενέκ στους παίκτες και τον προπονητή της εθνικής Γαλλίας. Στο στόχαστρο του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού των «μπλε» μπήκαν ο Νασρί, ο Μπενζεμά και ο Μπλαν.

Ο αποκλεισμός της Γαλλίας από την Ισπανία έδωσε την αφορμή στον Ραϊμόν Ντομενέκ να ασκήσει έντονη κριτική στον Λοράν Μπλαν, αλλά και στους παίκτες της εθνικής Γαλλίας.

«Ο Μπλαν έκανε πολλές αλλαγές στο παιχνίδι με την Ισπανία. Σκοπός του ήταν να θωρακίσει την άμυνα, αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που περίμενε. Επιπλέον δεν κατάφερε να διαχειριστεί το υλικό του, ενώ και οι αντιδράσεις του κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν καθυστερημένες», δήλωσε ο Ντομενέκ.

Η εικόνα της Γαλλίας, όμως, ήταν γενικότερα κακή. Ο Ντομενέκ έχει την εξήγηση. «Η ομάδα μας είναι γεμάτη από ποδοσφαιρικούς αστέρες, που δεν μπορούν να κοιτάξουν πέρα από τον εαυτό τους. Με άλλα λόγια, παίζουν για εκείνους και όχι για την ομάδα. Η εικόνα που παρουσίασαν είναι αποκλειστικά δική τους ευθύνη.»

Ο Ντομενέκ, μάλιστα, δε δίστασε να ονομάσει τους υπεύθυνους της κακής πορείας της Γαλλίας. «Ο Νασρί, αλλά και ο Μπενζεμά. Ειδικά ο τελευταίος, μοιάζει να μπορεί να παίξει πιο εύκολα στη Ρεάλ απ’ ότι στην εθνική μας.»