Τα νερά του Βοσπόρου, οι επιβλητικές γέφυρες, το πολύβουο λιμάνι, οι εντυπωσιακοί δρόμοι και άλλες όψεις της Κωνσταντινούπολης των αρχών του 20ού αιώνα, παρουσιάζονται σε έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Κωνσταντινούπολη 1900- Φωτογραφικό Οδοιπορικό του T. Wild».

Την έκθεση διοργανώνει το Μουσείο Φωτογραφίας «Χρήστος Καλεμκερής» του Δήμου Καλαμαριάς από τις 10 Φεβρουαρίου μέχρι τις 13 Μαρτίου στο Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (Β. Όλγας 108), στη Θεσσαλονίκη.

Τις εικόνες αποτύπωσε με το φακό του ο Άγγλος περιηγητής T. Wild, ο οποίος στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δράσης και των κατασκοπευτικών υπηρεσιών που προσέφερε στη Βασίλισσα της Αγγλίας, επισκέφτηκε την Κωνσταντινούπολη στις αρχές του 20ού αιώνα.

Πρόκειται για αποτυπώσεις των τοπίων και της καθημερινής ζωής μιας πολύβουης όσο και πολυπολιτισμικής πρωτεύουσας μέσα από τα μάτια ενός επισκέπτη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.