Η «Griselda», η «βασίλισσα της κοκαΐνης» έχει αναδειχθεί και σε «βασίλισσα του παγκόσμιου Netflix», αφού από την ημέρα που ανέβηκε στην πλατφόρμα, «σαρώνει» στις παγκόσμιες λίστες με τις δημοφιλείς σειρές. Η Σοφία Βεργκάρα δίνει ρέστα στον ρόλο της Blanco, στη σειρά που αφηγείται τον βίο και την πολιτεία της πιο αδίστακτης γυναίκας του υποκόσμου, την οποία λέγεται πως έτρεμε μέχρι και ο Πάμπλο Εσκομπάρ.

Ο Πάμπλο Εσκομπάρ, πάλι, ο «βασιλιάς της κοκαΐνης» κι ένας από τους διασημότερους και πλουσιότερους εγκληματίες του κόσμου, αποτελεί ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για τους σεναριογράφους του Χόλιγουντ, με τη ζωή του να μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη. Ωστόσο, όλοι συμφωνούν πως το «Narcos» στο Netflix αποτελεί με διαφορά το πιο συναρπαστικό mockumentary, για τη ζωή του Εσκομπάρ, αποτυπώνοντας με έναν συναρπαστικό και καλοδουλεμένο τρόπο την άνοδο και την πτώση του κολομβιανού βαρόνου των ναρκωτικών.

Και οι δύο σειρές, «Griselda» και «Narcos» -είναι των ίδιων παραγωγών- αποδείχθηκαν εξαιρετικά… εθιστικές για το τηλεοπτικό κοινό, κι έγιναν το νέο τους κόλλημα. Αν ανήκεις κι εσύ σε αυτή την κατηγορία, αφού σε καλωσορίσουμε στο κλαμπ, σου έχουμε παρακάτω σειρές και ντοκιμαντέρ στο Netflix που καταδύονται στον βρόμικο κόσμο της μαφίας και του οργανωμένου εγκλήματος και σίγουρα θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον σου.

Ελ Τσάπο

Η πρώτη – από τις τρεις σεζόν – κυκλοφόρησε το 2017 και προκάλεσε αίσθηση. Αν δεν το έχετε δει, χάνετε. Και είναι καιρός να τη δείτε. Αυτή η δραματική σειρά εξιστορεί την πραγματική ιστορία της ανόδου, σύλληψης και δραπέτευσης του περιβόητου μεξικανού εμπόρου ναρκωτικών Χοακίν Γκουσμάν (Ελ Τσάπο).

Για περισσότερα από 10 χρόνια ο Ελ Τσάπο υπήρξε ένας από τους ισχυρότερους ανθρώπους στον κόσμο, ελέγχοντας πάνω από το 50% της συνολικής ποσότητας ναρκωτικών που φτάνουν κάθε χρόνο στις ΗΠΑ. H περιουσία του δεν μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια, ενώ το 2009 είδε το όνομά του να φιγουράρει στη λίστα του Forbes με τους πιο επιδραστικούς δισεκατομμυριούχους στον κόσμο!

Fear City: Η ιστορία της μαφίας της Νέας Υόρκης

Πέντε αιμοδιψείς μαφιόζικες φατρίες έλεγχαν τη Νέα Υόρκη τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, μέχρι που μια ομάδα πρακτόρων τόλμησε το αδιανόητο: να τα βάλει μαζί τους.

Το fear City ανέβηκε στο Netflix το 2020 και είναι μια σειρά ντοκιμαντέρ που ερευνά την ιστορία της μαφίας της Νέας Υόρκης στα 80’s. Αποτελείται μόλις από τρία επεισόδια, μέσα στα οποία αναλύεται η άνοδος και η μετέπειτα πτώση των πέντε μεγάλων μαφιόζικων οικογενειών της Νέας Υόρκης, καθώς και η δράση του FBI. Είναι από τα πιο ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ της πλατφόρμας, με πλάνα αρχείου, αφηγήσεις πρωταγωνιστών και ντοκουμέντα.

How to Become a Mob Boss

Ακόμα ένα ντοκιμαντέρ που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον σας. Το «How to Become a Mob Boss» στο Netflix αποτελείται από έξι επεισόδια, και ακολουθεί την πορεία διάσημων μαφιόζων. Ξεκινά από τον θρυλικό Aλ Καπόνε και πώς έγινε ο «βασιλιάς του Σικάγο» στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης και συνεχίζει με άλλες θρυλικές μορφές του υποκόσμου, όπως ο Γουίτνει Μπούλγκερ που επί 16 χρόνια κρυβόταν από τις αρχές. Εννοείται πως έχουμε και την ιστορία του Πάμπλο Εσκομπάρ.

Ozark

Ένας οικονομικός σύμβουλος παίρνει την οικογένειά του από το Σικάγο στα Όζαρκ του Μιζούρι, για να ξεπλύνει 500 εκ. δολάρια σε πέντε χρόνια για έναν έμπορο ναρκωτικών. Το πιθανότερο είναι να έχετε δει το Ozark, αν όχι, τι περιμένετε;

Έκανε πρεμιέρα στο Netflix, το 2017 και αποτελείται από 4 σεζόν, ενώ θεωρείται από τις πιο επιτυχημένες σειρές της διάσημης πλατφόρμας. Μάλιστα, η Julia Garner – εξαιρετική ερμηνεία – κέρδισε 2 βραβεία Emmy, «Β’ γυναικείου ρόλου», για την 2η και την 3η σεζόν.