Το Σαββατοκύριακο έφτασε και είναι μία καλή ευκαιρία για ατελείωτο «λιώσιμο» μπροστά από την τηλεόραση. Να αράξεις στον καναπέ και να μην κάνεις απολύτως τίποτα, παρά μόνο να βλέπεις ταινίες και σειρές.

Αν είσαι σε αυτή τη φάση και ψάχνεις τι να δεις, σου έχουμε τις πέντε σειρές του Netflix με τις οποίες έχουν «φάει κόλλημα» όλοι. Μάλιστα, στο top-5 της δημοφιλούς πλατφόρμας, φιγουράρει και μία σειρά από τα παλιά που την έχουμε δει ουκ ολίγες φορές, ακόμα και σε επαναλήψεις, και δεν είναι άλλη από τον House, M.D. Αλλά περί ορέξεως…

Η σειρά ντοκιμαντέρ για τον Μέγα Αλέξανδρο βρίσκεται στην τρίτη θέση, και μάλλον σε αυτή την περίπτωση είτε ισχύει το «κράζεις, θαυμάζεις», είτε έχει γίνει τέτοιος χαμός που έχει εξάψει την περιέργεια όλων να δούνε περί τίνος πρόκειται.

Στην πρώτη θέση συναντάμε το απόλυτο «κόλλημα» των τελευταίων ημερών, το «One Day». Η νέα σειρά του Netflix αποτελείται από 14 μισάωρα επεισόδια και βασίζεται στο ομώνυμο best seller βιβλίο του Ντέιβιντ Νίκολς, που κυκλοφόρησε το 2009 και σημείωσε παγκόσμια επιτυχία. Δύο χρόνια μετά μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνίστρια την Αν Χάθαγουεϊ.

Σας προτείνουμε να το δείτε ανεπιφύλακτα, αλλά να έχετε μαζί σας οπωσδήποτε, χαρτομάντιλα. Θα σας χρειαστούν. Επίσης, ετοιμαστείτε να νιώσετε και μία δόση εθνικής υπερηφάνειας, μιας και μέρος των γυρισμάτων πραγματοποιήθηκε και στην Πάρο.

Δείτε παρακάτω το top 5 του Netflix

1. One Day

Η σειρά αφηγείται την ιστορία της Έμα Μόρλεϊ και του Ντέξτερ Μέιχιου, οι οποίοι συναντήθηκαν για πρώτη φορά στις 15 Ιουλίου 1988, τη νύχτα της αποφοίτησής τους. Το επόμενο πρωί χωρίζουν, αλλά οι ζωές τους παραμένουν συνυφασμένες. Κάθε επεισόδιο βρίσκει τον Ντεξ και την Εμ, έναν χρόνο μεγαλύτερους, αυτήν τη συγκεκριμένη ημερομηνία, καθώς μεγαλώνουν και αλλάζουν, πλησιάζουν και απομακρύνονται, βιώνουν χαρά και απογοήτευση.
Πρωταγωνιστούν: Αμπίκα Μοντ, Λίο Γούνταλ, Έσι Ντέιβις

2. Γκριζέλντα

Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, αυτό το δράμα δείχνει το ταξίδι της Γκριζέλντα Μπλάνκο από το Μεδεγίν μέχρι να γίνει η «Νονά» της αυτοκρατορίας ναρκωτικών του Μαϊάμι.
Πρωταγωνιστούν: Σοφία Βεργκάρα, Αλμπέρτο Γκέρα, Κρίστιαν Τάπαν

3. Μέγας Αλέξανδρος: Η Γέννηση Ενός Θεού

Μέσα από συνεντεύξεις με ειδικούς και καθηλωτικές αναπαραστάσεις, αποκαλύπτεται η μοναδική ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και η επιθυμία του να κατακτήσει τον κόσμο.
Πρωταγωνιστούν: Μπακ Μπράιθγουεϊτ, Μίντο Χαμάντα, Άγκνι Σκοτ

4. House, M.D.

Ο Χιου Λόρι πρωταγωνιστεί ως δρ Γκρέγκορι Χάους, ένας δύστροπος ιατρός με απέχθεια για τους ασθενείς, αλλά ιδιοφυΐα στην αντιμετώπιση μυστηριωδών ασθενειών.
Πρωταγωνιστούν: Χιου Λόρι, Όμαρ Επς, Ρόμπερτ Σον Λέοναρντ

5. Κυρίαρχα αρσενικά

Οι φίλοι Πέδρο, Λουίς, Ραούλ και Σάντι νιώθουν αμήχανα στον κόσμο των χειραφετημένων γυναικών και προσπαθούν να προσαρμοστούν, ο καθένας με τον δικό του ασυνάρτητο τρόπο.
Πρωταγωνιστούν: Γκόρκα Οτσόα, Φέλε Μαρτίνεθ, Φερνάντο Χιλ