Σαββατοκύριακο, αλλά εσύ δεν θέλεις να κάνεις τίποτα, παρά μόνο να μείνεις στο σπίτι και να «λιώσεις» στον καναπέ σου, βλέποντας τηλεόραση. Σε καταλαβαίνουμε. Είναι μία από τις πιο ένοχες απολαύσεις.

Σου βρήκαμε, λοιπόν, πέντε σειρές-«σφηνάκια», στο Netflix με λίγα επεισόδια που μπορείς να τις δεις μέσα στο Σαββατοκύριακο. Εσύ βρες μια καλή δικαιολογία που θα κλειστείς σπίτι, και καλή διασκέδαση!

The Gentlemen

O Γκάι Ρίτσι κάνει ένα σύντομο τηλεοπτικό πέρασμα, με τη σειρά «The Gentlemen» που είναι βασισμένη στην ομώνυμη ταινία του 2019 με πρωταγωνιστή τον Μάθιου ΜακΚόναχι. Και μόνο το όνομα Γκάι Ρίτσι είναι ένας καλός λόγος για να δείτε τη μίνι σειρά που αποτελείται από 8 επεισόδια, διάρκειας 1 ώρας το καθένα και μόλις ανέβηκε στην πλατφόρμα.

Στο «The Gentlemen» ο αριστοκράτης Έντι ανακαλύπτει ότι η οικογενειακή έπαυλη που κληρονομεί ανήκει σε μια τεράστια αυτοκρατορία εμπόρων φούντας, οι οποίοι δεν σκοπεύουν να φύγουν.

Furies

Η σειρά που βλέπουν όλοι στο ελληνικό Netflix αυτή τη στιγμή, καθώς είναι στην κορυφή του νέου top-5 της πλατφόρμας. Αποτελείται από 8 επεισόδια, διάρκειας περίπου μίας ώρας και σύμφωνα με τις πρώτες -αποθεωτικές κριτικές- θα σε καθηλώσει με τη δράση.

Στο Furies, η Lyna όταν δολοφονείται ο πατέρας της προσπαθεί να βρει τον δολοφόνο του. Οι έρευνες της, ωστόσο, την «βυθίζουν» στον εγκληματικό υπόκοσμο του Παρισιού, όπου συναντά την αινιγματική και βάναυση Furie, η οποία έχει τον ρόλο του δικαστή στις φατρίες του οργανωμένου εγκλήματος του Παρισιού.

Supersex

Εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία του Ρόκο Σιφρέντι, ο οποίος ξέφυγε από τη φτώχεια κι έγινε ο μεγαλύτερος πορνοστάρ του κόσμου, η μίνι σειρά του Netflix είναι το νέο κόλλημα του κοινού. Το «Supersex», εξετάζει πώς ο Ρόκο Τάνο, ένας «απλός τύπος από την Ortona» στην κεντρική Ιταλία, έγινε ο «πιο διάσημος πορνοστάρ στον κόσμο», πρωταγωνιστώντας σε περισσότερα από 1.300 βίντεο πορνό. Αποτελείται από 7 επεισόδια, διάρκειας περίπου 45-50 λεπτά.

One Day

Η μίνι σειρά του Netflix που έκανε όσους την είδαν να πλαντάξουν στο κλάμα. Ένα ρομαντικό δράμα διαφορετικό από τα υπόλοιπα, παρακολουθεί την ιστορία της Έμα και του Ντέξτερ, από το πρώτο βράδυ της γνωριμίας τους το 1988 στον χορό της αποφοίτησης του πανεπιστημίου και για τα επόμενα χρόνια. Οι δρόμοι τους χωρίζουν, αλλά οι ζωές τους είναι δεμένες με έναν μαγικό τρόπο. Το τέλος ανατρεπτικό, σε σημείο που κλαις από τα νεύρα σου. Το «One day» αποτελείται από 14 επεισόδια, μισής ώρας διάρκειας. Με το χέρι στην καρδιά να το δεις και δεν χρειάζεσαι καμία δικαιολογία!

Resident Alien

Και μία κωμωδία για το τέλος. Το «Resident Alien» είναι μία κωμική επιστημονική φαντασία, 10 επεισοδίων, διάρκειας 45 λεπτών. Ένας γιατρός σε μια μικρή πόλη κρύβει ότι είναι εξωγήινος -και την αποστολή του- ενώ αναζητά το χαμένο του διαστημόπλοιο και προσπαθεί να αφομοιωθεί με τους ανθρώπους.