Με… εξάψαλμο του Λεωνίδα Κουτσόπουλο αλλά και του Σωτήρη Κοντιζά «Θεωρείς ότι τα έχεις καταφέρει με το σπαθί σου ή σε σπρώχνουμε δόλια;», «Δεν κάνουμε τόσα χρόνια MasterChef για να περιμένουμε τον Νίκο να τον αδικήσουμε φέτος» προς τους τέσσερις υποψήφιους προς αποχώρηση, οι οποίοι υποδέχτηκαν με ειρωνείες, ξινίλα και κατεβασμένα μούτρα την ήττα τους από τους παλιούς στο Τεστ Δημιουργικότητας, ξεκίνησε το MasterChef της Τρίτης (9/5).

Αλέξανδρος, Νίκος Τράκας, Δημήτρης και Μότο Μότο ύστερα από το κατσάδιασμα των κριτών – απών ήταν ο Πάνος Ιωναννίδης – μπήκαν πίσω από τους πάγκους για να πάρουν μέρος στη δοκιμασία ασυλίας.

Στο πρώτο στάδιο έπρεπε να φτιάξουν αυγά ποσέ. Αυτός που δεν κατάφερε να βγάλει καθόλου αυγό ήταν ο Μότο Μότο, ο οποίος ήταν ο πρώτος που μπήκε σε δοκιμασία αποχώρησης.

Στο δεύτερο στάδιο της δοκιμασίας ασυλίας οι άλλοι τρεις παίκτες έπρεπε να ετοιμάσουν γαλλική ομελέτα με τρία αυγά.

Την καλύτερη προσπάθεια είχε ο Δημήτρης κι έτσι ο Αλέξανδρος ανέβηκε στον εξώστη μιας και ήταν ο δεύτερος υποψήφιος προς αποχώρηση.

Δημήτρης και Νίκος «μονομάχησαν» για την ασυλία και τελικά το καλύτερο παναριστό αυγό είχε ο Νίκος. Πήρε την ασυλία και έτσι μπήκε στους top 8.

Ποιος αποχώρησε και δεν πέρασε στην τελική 8άδα;

O Αλέξανδρος Αντωνελάκης, ο Δημήτρης Πολιτάκης και ο Νίκος Κοντός, διαγωνίστηκαν στη συνέχεια για την παραμονή τους στο σπίτι.

Τελικά, το χειρότερο πιάτο έβγαλε ο Μότο Μότο και έτσι αποχώρησε από τον διαγωνισμό μία ανάσα πριν τον τελικό!

«Αισθάνομαι τέλεια, πραγματικά. Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα, έμαθα πάρα πολλά. Αγάπησα τη μαγειρική πολύ παραπάνω, με βοήθησε και ο Άγγελος να την αγαπήσω ακόμα περισσότερο. Είμαι πολύ χαρούμενος που τα κατάφερα μέχρι εδώ», δήλωσε με δάκρυα στα μάτια ο Μότο Μότο.

«Τη λευκή μου ποδιά θέλω να μου την υπογράψουν και οι τρεις κριτές και να μου τη στείλουν σπίτι μου», πρόσθεσε χαριτολογώντας και αποχώρησε από το σπίτι του MasterChef.