Τις τελευταίες εξελίξεις μετά την οικειοθελή αποχώρηση του Στάθη Σχίζα σχολίασαν οι παίκτες του Survivor All Star στο επεισόδιο της Δευτέρας (6/3) του ριάλιτι.

«Πάει έξω να βρει την αλήθεια γιατί δεν μπορεί να περιμένει άλλους δυο τρεις μήνες, μία εβδομάδα, δύο εβδομάδες» τόνισε ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης και συμπλήρωσε για την στάση της Ελευθερίας Ελευθερίου. «Ναι, μόνο στρατηγική και κακή τοξική στρατηγική».

Ο απόηχος της αποχώρησης δημιούργησε μεγάλο ρήγμα στους Διάσημους. Χωρισμένοι στα δύο πια οι Κόκκινοι με ξέχειλη την οργή απέναντι σε Ελευθερία και Ευρυδίκη.

Αλλά και οι παίκτες της μπλε ομάδας είδαν υστεροβουλία στα όσα έγιναν για να φέρουν τον Στάθη Σχίζα στην έξοδο από το παιχνίδι.

«Αχ ρε Στάθη σε φάγανε. Το περιμένατε; Εγώ τον έβλεπα ότι ήταν λίγο σκεπτικός στον αγώνα, σκυθρωπός» είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Ασημακόπουλος.

«Ότι είχε δίκιο για το τι γίνεται εδώ μέσα – που ο καθένας κοιτάει την πάρτη του – είχε δίκιο. Ο θάνατός σου η ζωή μου» σχολίασε ο Νικόλας Αγόρου για όσα συμβαίνουν μέσα στο παιχνίδι.

Το τεταμένο και κάκιστο κλίμα στις τάξεις των κόκκινων μεταφέρθηκε και στο Συμβούλιο του Νησιού ανάμεσα στον Σπύρο Μαρτίκα και στην Ελευθερία Ελευθερίου, για τις φωτιές που άναψε η παίκτρια και την ένταση που δημιούργησε ανάμεσα στην ίδια και στον Στάθη Σχίζα

Η παίκτρια του ανέφερε ορισμένα πράγματα για την σύντροφό του, Αλεξάνδρα Παναγιώταρου αφήνοντας αιχμές για τη σχέση τους, με αποτέλεσμα ο Στάθης να έχει άσχημη ψυχολογία και να μην μπορεί να συνειδητοποιήσει όσα του είπε. Τελικά στο συμβούλιο της Κυριακής (5/3) πήρε την απόφαση να αποχωρήσει οικειοθελώς από το Survivor, καθώς το παιχνίδι έχει μετατραπεί σε κάτι που δεν του αρέσει: «Βλέπω ένα παιχνίδι απάνθρωπο, ένα παιχνίδι ανθρωποφάγο, ένα παιχνίδι που για τα χρήματα μπορούν να γίνουν τα πάντα. Φίλοι να πουλάνε φίλους, φίλοι να κάνουν πλάτες σε άλλους φίλους, άλλος να λέει “πρόσεχε μου την κοπέλα μου” και αυτός να κάνει κάτι μαζί της, φίλοι του έξω να κάνουν πλάτη σε αυτόν. Έχουμε καταντήσει κάτι τελείως έξω από τα νερά μου, κάτι τελείως έξω από την αξιοπρέπεια μου. Με έχουν βρίσει όταν δεν με έχει πει στη ζωή μου κανείς ψεύτη και όλα αυτά τα επίθετα που χρησιμοποιήθηκαν απέναντι μου» είπε μεταξύ άλλων.

Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις, οι παίκτες της κόκκινης ομάδας επέλεξαν να ρίξουν στον τάκο ως πρώτη υποψήφια προς αποχώρηση για αυτήν την εβδομάδα στο Survivor, την Ελευθερία Ελευθερίου.

Με βαριά ήττα στις πλάτες στον δεύτερο αγώνα ασυλίας οι παίκτες της κόκκινης ομάδας έφτασαν στο συμβούλιο της Δευτέρας (6/3) για να ψηφίσουν δύο συμπαίκτες τους προς αποχώρηση και η κατάσταση δεν άργησε να βγει εκτός ελέγχου.

Ο Σπύρος Μαρτίκας την… φύλαγε στην Ελευθερία Ελευθερίου και για δεύτερο λόγο. Γιατί στο επεισόδιο της Κυριακής στράφηκε και εναντίον του κατηγορώντας τον ότι της έλεγε όλα τα προσωπικά του Στάθη πίσω από την πλάτη του, με τον φαρμακοποιό να κάνει λόγο για ασύστολα ψέματα.

Απογοητευμένος όσο και οργισμένος με τη στάση της Ελευθερίας ο Σπύρος έστησε στον τοίχο την τραγουδίστρια και της τα έσυρε από την καλή κι από την ανάποδη.

Την κατηγόρησε ότι έδρασε με σχέδιο στην περίπτωση του Στάθη Σχίζα κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διαλυθεί η ομάδα τους. Μάλιστα, έκανε λόγο ότι τον εξαπάτησε για να ψηφίσει την Ελένη Χαμπέρη. Από την μεριά της η Ελευθερία μάταια προσπάθησε να υπερασπιστεί τον εαυτό της, όμως Σπύρος δεν χάρισε κάστανα παρά τα βέλη που συγκέντρωσε από τους συμπαίκτες του.

«Μέσα σε μια μέρα δέχομαι επίθεση από τον Σπύρο κι αλλάζει προσωπικότητα. Να του δείξω του Στάθη ποιος είναι ο φίλος του. Για τον Στάθη και με τον Σπύρο είμαστε ξένοι» είπε η Ελευθερία και πυροδότησε την αντίδραση του Σπύρου: «Μα δεν σταματάς να λες ψέματα. Δεν μπορώ να σου επιτρέψω. Δεν το καταλαβαίνεις; Στο δικό σου Survivor ήσουν κλέφτρα κι εδώ πέρα ήρθες ψεύτρα. Είσαι η πλέον αναξιόπιστη. Έφυγε ένας παίκτης φαβορί εξαιτίας σου» της είπε.

Η δε παίκτρια δεν δέχτηκε τίποτα από όσα της καταλόγισαν ενώ παράλληλα γελούσε με τα όσα άκουγε…αλλά ο Νίκος Μπάρτζης της απαγόρευσε να γελά με ασέβεια όταν μιλάνε για τον Στάθη.

Στη συνέχεια δεν άντεξε: «Ελάτε παιδιά, δεν μπορώ να παίξω αυτό το παιχνίδι. Πάρτε τον από εδώ, δεν πάει καλά ο άνθρωπος. Είναι loco. Θέλω να βγω έξω. Είμαι εκτός εαυτού με αυτόν τον άνθρωπο» είπε με δάκρυα στα μάτια η Ελευθερία.

Από την νέα ήττα των κόκκινων προέκυψαν άλλοι δύο υποψήφιοι προς αποχώρηση κι αυτοί ήταν η Ευρυδίκη Παπαδοπούλου κι ο Σπύρος Μαρτίκας.

Μάλιστα η Ευρυδίκη ανέφερε πως δεν θέλει να την στηρίξει ο κόσμος, αν βλέπει ότι δεν περνά καλά στην ομάδα της και δεν περνάει καλά όπως τόνισε.

Με τον φαρμακοποιό με τη σειρά του να αναφέρει: «Μακάρι να ακούσω το όνομά μου στην αποχώρηση».