Η ώρα της κρίσης για τα αποτελέσματα της ομαδικής δοκιμασίας για τους παίκτες του MasterChef έφτασε. Οι υποψήφιοι μάγειρες βρέθηκαν μπροστά στους κριτές, Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο για να μάθουν τα αποτελέσματα. Μια καίρια ερώτηση έκανε ο Σωτήρης Κοντιζάς στον Βασίλη, κατά τη διάρκεια αξιολόγησης της ομαδικής δοκιμασίας.

«Τώρα που πέρασες κι εσύ από τη θέση του αρχηγού, κοιτώντας στο παρελθόν, το βλέπεις λίγο διαφορετικά; Μήπως έκρινες πολύ χαλαρά τους παλιούς αρχηγούς, χωρίς να έχεις βρεθεί στα παπούτσια τους;» ρώτησε ο Σωτήρης Κοντιζάς.

«Μαγειρικά δεν έχω κρίνει κανέναν άσχημα…. Μπορούν να το πουν και οι ίδιοι. Είναι δύσκολο κομμάτι. Σεφ έπαθα… τσότσο στην αρχή! Μου κόπηκαν τα πόδια, δεν ήξερα πώς μαγειρεύουν όλοι, δεν ήξερα πως ακριβώς να το κάνω», απάντησε, με τον σεφ και κριτή να ρωτάει: «Νιώθεις ότι δεν είναι για εσένα η θέση του αρχηγού;». «Δεν είπα αυτό σεφ», απάντησε ο Βασίλης στον Σωτήρη Κοντιζά.

«Έχω χαθεί στη σκέψη σου!», σχολίασε με χιούμορ ο Σωτήρης Κοντιζάς με τον διαγωνιζόμενο να ισχυρίζεται ότι την επόμενη φορά θα τα πάει καλύτερα.

Εκνευρισμένοι οι «Μπλε»

Ο Βασίλης δέχθηκε επικριτικά σχόλια για τις ικανότητες του ως αρχηγός. Αρχικά μίλησε ο Χριστόφορος λέγοντας ότι ο Βασίλης στηρίχτηκε σε δύο παίκτες για το μενού τους, τον Δημήτρη και τη Φανή. «Όταν μειώνεις τους άλλους, είχα ξενερώσει σεφ από την αρχή. Πήγαινα και δεν ήξερα τι θα κάνω», είπε. «Είχαμε μια ομαδική στην οποία δεν μπορούσαμε να συμμετέχουμε όλοι», συμπλήρωσε.

Απευθυνόμενος στην ομάδα του, ο Βασίλης ξεκαθάρισε ότι δε μείωσε ποτέ κανέναν μάγειρα, με τον Χριστόφορο να συμπληρώνει ότι και πάλι ακούγεται η γνωστή… καραμέλα ανάμεσα σε επαγγελματίες κι ερασιτέχνες. «Ας αφήσουμε αυτή την καραμελίτσα… όποτε μας συμφέρει τη λέμε, όταν μας συμφέρει δεν τη λέμε!», σχολίασε.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς σχολίασε την άποψη του Βασίλη ότι κάτι που δεν το αισθάνεται δεν μπορεί κάποιος να του προσάψει. «Διαφωνώ απόλυτα σε αυτό. Αν κάποιος πει ότι με προσβάλεις, πρέπει να σκεφτείς τι έχεις κάνει και γιατί νιώθει ο άλλος ότι έχει προσβληθεί», είπε ο σεφ και κριτής. «Αυτή πρέπει να είναι η στάση σου γενικότερα. Πρέπει να ακούς χωρίς να βασίζεσαι στο από τη στιγμή που δεν το νιώθω εγώ δεν ισχύει», πρόσθεσε ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Τελικά, με μεγάλη διαφορά στη βαθμολογία, οι Κόκκινοι, με αρχηγό τον Γιάννο, αναδείχθηκαν νικητές.